Utbildningar

Coachutbildning 2022

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet!

Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach. Det handlar om personligutveckling, utveckla ditt ledarskap, föräldraskap och avsluta med att certifiera dig som helhetscoach på djupet.

Jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter som coach och terapeut. Mycket mer än tidigare kurser eftersom det uppskattats väldeliga och varit så lärorikt enligt tidigare deltagare. Nu blir det mera av detta. Vi kommer verkligen att knyta teorin till praktiken. Det handlar väldigt mycket om att färdighetsträna och se mönster, beteenden i verkligheten som jag kommer att visa dig och du bombarderar mig med dina frågor och sedan praktiserar vi och blir förtrogna med modellerna.

Kursen är mellan januari 2022 till juni sedan vila under sommaren och sedan en helg i augusti. Kursdagarna kommer vara lördag och söndag. Det kommer bli en kurs i världsklass och du bestämmer om du vill bli certifierad coach eller gå kursen för din personliga utveckling.

Coaching idag är väldigt fokuserat på beteendeförändringar för att nå resultat. Resultatet och beteendeförändringar räcker inte alltid i att förstå sig själv på ett mera medvetet sätt och för bestående förändringar och en ny livsstil. Denna utbildning skall bli hållbar på riktigt och jag kommer att finnas med dig mellan träffarna som coach och som Gunnar. Vi kommer under första träffen sätta upp våra mål utifrån en modell och sedan stöttar vi varandra med mig i spetsen under resans gång.

Filosofin kommer också mer in på fältet. Den meningsskapande människan har större behov av att förstå och i det få en känsla av sammanhang, vilket medför att vi behöver se mera på oss själva och andra med filosofiska ögon. Det ligger nu i tiden att vi vill förstå oss själva på ett djupare plan. Det räcker inte med Volvo, villa och vovve. Det finns mer i sökandet.

Många ser och inser mer och mer att en riktig och hållbar förändring behöver kraftfulla verktyg. Du kommer inte hela vägen med positivt tänkande och tankens kraft, även om de är bra verktyg och förhållningssätt så vill många se djupare och få ökad förståelse för vad det handlar om. Det som formar oss är känslorna och att förstå vår barndom där schematerapi och anknytning kommer in. Du kommer att vara ensam om att ha dessa båda integrerade synsätt i ditt coachande.

Vi är resultatet av våra handlingar och inlärning, som började redan i barndomen och du är din berättelse, din historia. När du förstår din historia kan du lättare förutsäga framtiden. Vi behöver förstå att beteenden som vi ser på ytan har en orsak, förklaring och det ger oss en ökad acceptans som i sin tur leder till utveckling.

Med denna utbildning vill jag inte bara ge dig en helhet utan även också ett djup som skiljer denna utbildning från andra coachutbildningar.

Du kommer att få lära dig det som kommer i framtiden och vara med och skapa den. 

Kursinnehåll

Jag skall nedan berätta om de sju blocken.  Vi kommer att träffas med 3 – 5 veckors mellanrum för att du skall ha gott om tid att processa, praktisera och även göra annat i livet.

Du kommer att ha gott om tid att träna och om jag säger att det räcker gott om du sätter av 21 minuter per dag så får du ett hum om tidsperspektivet. Det ingår litteratur och profiler som skall hjälpa dig i din utveckling. Mer om det nedan som vi skall läsa och diskutera.

Coaching, att samtala och relationer kommer att hela tiden ligga i förgrunden. Vi kommer med andra ord alltid att prata coaching, olika former av coaching, möten med andra och personlig utveckling.

KURSUPPLÄGG

Avsnitt ett – Introduktion & coaching

Dessa två dagar skall vi lära känna varandra, göra profiler, sätta upp mål och sedan blir det coaching. Jag kommer att ge dig en överblick på de olika avsnitten så att du får en helhet. Vi funderar kring mål, delmål och förväntningar för vår personliga utveckling som vi stämmer av varje gång vi träffas. Det peppar oss att nå dem.

Det blir mycket kring samtalets konst, kommunikation och språkmönster samt schematerapi och anknytningsteori, som kommer att öppna dörrar som du inte trodde fanns. Schema teori och anknytning kommer att följa oss genom hela kursen varje gång.

Vi kommer givetvis att coacha varandra och bekanta oss med Gunnars – ANSVARS- modellen som du kommer att vara ensam om att använda.

Avsnitt två – Mental träning & KBT 

Nu kommer vi in på den mentala träningen, hypnos och KBT och massor av KBT verktyg närmare en pärm med KBT verktyg. Vi gör en profil inom mental tuffhetsträning. Vi fortsätter givetvis och coachar. Videofilmning för den som är modig redan nu. Sedan kommer kameran att finnas med i olika sammanhang.

Vi övar inledningar i coaching så att vi blir bekväma i det.

 

Avsnitt tre – Anknytning 

Gordon Neufeld och viktiga avsnitt ur boken – våga ta plats i ditt barns liv och video. Här utgår vi lite från boken – våga ta plats i ditt barns liv och tittar på anknytningsteorin. Vi repeterar och fördjupar den mentala träningen, KBT och coachingen. Gordon Neufelds tankar är revolutionerande och kommer att ge dig insikter som leder till ökad förståelse till dig själv och andra. Vi fortsätter med förra avsnittet och coachar.

Avsnitt fyra – Schemateori 

Schematerapi – ”Lev som du vill inte som du lärt dig” heter den boken. Superintressant och verkligt djup. Du får göra profil vilka scheman du har. Vi håller tidigare avsnitt vid liv. Detta avsnitt är mer terapi inriktat och otroligt öppnande för vem du är.

Avsnitt fem – Mindfulness/CBT/ACT 

MBCT – mindfulness, ett åttaveckors program och CBT-Compassion Focused Therapy samt ACT – Acceptance and Commitment Therapy och NLP – Neuro Lingvistic Programing. Här får du utökad bredd och en hel del verktyg i din verktygslåda. Vi träffar en äkta buddhistmunk.

Vi kommer givetvis att praktisera coachingen och ANSVARS modellen.

Avsnitt sex – Coaching på djupet

Här fördjupar vi oss i anknytning och schema samt ledarskap, läraskap, föräldraskap och ser hur vi kan integrera vår kunskap på flera områden.

Avsnitt sju – Helhetsperspektivet – sammanfattning 

Detta avsnitt handlar om att få ihop alla bitarna, borra i vissa områden och inte minst i anknytningsteori, kbt och schema terapin som är den stora skillnaden med andra coachutbildningar. De kommer att skilja dig från andra coacher rent kunskapsmässigt vill jag lova.

Tid

Du ser att det blir hela 14 dagar totalt och vi pratar heldagar från 09.00 – 17.30 på lördag för att köra lite kortare på söndag 16.00 med förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.

Certifiering

Mellan våra träffar kommer du att läsa i din egen takt. Du kommer att lära känna dig själv och din omgivning på ett helt annat sätt, du kommer coacha 10 personer 3 – 5 träffar per kund och vid två tillfällen vill jag att du tar betalt. Ett coachtillfälle kommer du att filma som du och jag kommer att titta på tillsammans med gruppen för att få konstruktiv feedback. När du har gjort dina coachingar, läst litteraturen och några hemuppgifter som hör till kursen så blir du certifierad.

Är du inte färdig vid sista datumet så skickar du bara in till mig efterhand som du blir färdig och får din certifiering då. Hur låter det? Det står dig givetvis helt fritt att gå kursen för din personliga utveckling och ta det lugnt med själva coachandet och certifieringen.

Det ingår även i kursen hur du startar eget och bygger nätverk.

Förkunskaper

Du har haft samtal i olika roller, läst om coachning och gillar att arbeta med människor.

Den viktigaste förkunskapen är att du är intresserad, verkligen vill och har engagemang.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen ingår i kursavgiften. Du kanske vill bekanta dig innan med den. Följande böcker ingår.

  • Vad, hur och varför coaching av Susan Gjerde
  • Lev som du vill inte som du lärt dig – Jeffrey Young
  • Det blir en hel del material från mig under resans gång. 
  • Stillhetens styrka och anknytning i psykoterapi
Pris

Priset för detta blir för dig som privat person 21.900 kr inkl. moms och för dig som företagare får du lägga till momsen i priset.

Jag startar kursen vid sex anmälningar och har ett max på 12 stycken. Innan vi startar får du göra en delbetalning på 3.000 kr och sedan delbetalningar på återstoden, som vi kommer överens om och som passar dig.

Extra

Förutom att jag vill och kommer bjuda dig på överraskningar så kommer jag bjuda in personer som kommer att föreläsa för att ge dig ytterligare djup.  Det ingår givetvis i kursen.

Det ingår även handledning från mig under din resa i coachandet.

Det ingår för och eftermiddagsfika samt lunch, dokumentation, kurs, certifiering, överraskning, handledning under utbildningen samt all litteratur.

Datum för kursen:

Träff ett: 19-20/2 – 2022 

Träff två: 12-13/3

Träff tre: 9-10/4

Träff fyra: 7-8/5

Träff fem: 18-19/6

Lördagar startar vi kl 09.00 – 17.00 och söndagar 09.00 – 16.00

Sedan blir det två träffar till efter sommaren så att du har tid att reflektera och datumen kan inte sättas eftersom man bara får hyra lokalen halvårsvis. Det blir i slutet av augusti och sedan september.

Plats

Vi är i Maria kyrkan/Företagshotell, Sturevägen 3 i Järfälla.


Kontaktuppgifter:

E-post: gunnar@dinhelhetscoach.se

Telefon: 08-580 341 33

Mobil: 0760-48 22 76

Mitt mål är att du skall utvecklas på djupet och tycker jag att vi behöver lägga in ett extra pass så gör jag det.

Nytt förutom allt jag lärt mig sedan förra utbildningen är att jag skall ta in ledarskap och mycket med självkänsla (en kanonbok kring det som är helt nytt mm.)

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »