NYHETSBREV

Reflektionsbrev 2020 – nu!

Gott Nytt År önskar jag dig och en god fortsättning på 2020. Hoppas du haft en fin jul helg och fått äta gott, vara i gott sällskap och vilat upp dig. Har du något nyårslöfte eller kanske vi skall kalla det för nyårs intention? Det kanske inte skapar lika mycket press eller i alla fall behöver du inte känna skuld om du inte skulle hålla ditt löfte.

Vi kanske skall dela upp året i fyra perioder. Inom idrotten har man ju perioder och halvlekar varför inte i denna din ”match”? Du kan ju dela upp den i årstider med början i vinter, sedan vår, sommar och höst – du vet ju vikten av delmål. Vid varje ”period” så får du reflektera över om du skall sätta av mera resurser eller omformulera målet.

Jag tror det kan vara väldigt utvecklande att fokusera på en sak och blir det fler så får det bli det. Du kanske kan bestämma dig för att ringa dina vänner istället för att sms;a, läsa x antal lite udda böcker för att vara du, få ordning på dina fotografier, lära dig något helt nytt, stärka en kroppsdel, få ordning i källaren, lag en ny nyttig maträtt per vecka, ha en skärmfri dag per vecka, en fasta dag i veckan. Ja du förstår tanken att fokusera på en sak och sedan inför period två så utvärderar du om du skall fortsätta med det du gör och kanske lägga till en förändring eller kanske mer av den första. Du utvärderar sedan vid nästa period och resonerar med dig själv.

Jag tror vi får mer livskvalitet om vi släpper fram barnets nyfikenhet inom oss och blir lite ”forskare” i vår vardag och undersöker hur förändringar påverkar och stärker oss i vår personlighet – vår karaktär, som det tidigare kallades.

Det kanske är dags nu att starta förändringar, fullfölja, utvärdera och sedan välja. Det handlar mycket om att vara trovärdig och sann mot sig själv. Vi mår bra när vi tillåter oss att lyckas – du är värd att få lyckas. Ha nu en riktig god fortsättning på 2020 och lycka till med dina föresatser.

Nästa veckas reflektionsbrev kommer att innehålla kurser för detta år och andra nyheter. Sköt nu om dig.


Medvetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »