Utbildningar & kurser

Det som inte utvecklas, avvecklas med tiden

AKTUELL UTBILDNING

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet

Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober 15/10 till April som utbildningen hålls få gå ner på djupet. Givetvis bestämmer du helt själv hur djupt du vill dyka. Du vet vad skatterna ligger. Coaching idag är väldigt fokuserat på beteendeförändringar för att nå resultat.

Resultatet och beteendeförändringar räcker inte alltid i att förstå sig själv på ett mera medvetet sätt och för bestående förändringar och en ny livsstil. Filosofin kommer också mer in på fältet. Den meningsskapande människan har större behov av att förstå och i det få en känsla av sammanhang, vilket medför att vi behöver se mera på oss själva och andra med filosofiska ögon.

 

Det ligger nu i tiden att vi vill förstå oss själva på ett djupare plan. Många ser och inser mer och mer att en riktig och hållbar förändring behöver kraftfulla verktyg. Du kommer inte hela vägen med positivt tänkande och tankens kraft, även om de är bra verktyg och förhållningssätt så vill många se djupare och få ökad förståelse för vad det handlar om. Vi är resultatet av våra handlingar och inlärning, som började redan i barndomen och du är din berättelse, din historia som. När du förstår din historia kan du lättare förutsäga framtiden.

Vi behöver förstå att beteenden som vi ser på ytan har en orsak, förklaring och det ger oss en ökad acceptans. Med denna utbildning vill jag inte bara ge dig en helhet utan även också ett djup som skiljer denna utbildning från andra coachutbildningar. Du kommer att få lära dig det som kommer i framtiden och vara med och skapa den.

KURSINNEHÅLL

Jag skall nedan berätta om de sex blocken.  Vi kommer att träffas med 4 – 5 veckors mellanrum för att du skall ha gott om tid att processa, praktisera och även göra annat i livet. Du kommer att ha gott om tid att träna och om jag säger att det räcker gott om du sätter av 21 minuter per dag så får du ett hum om tidsperspektivet. Kurslitteratur ingår, mer om det vi skall läsa och diskutera nedan. Coaching, att samtala och relationer kommer att hela tiden ligga i förgrunden. Vi kommer med andra ord alltid att prata coaching, olika former av coaching, möten med andra och personlig utveckling.

KURSUPPLÄGG

Avsnitt ett – Introduktion & Coaching 15-16 okt, 09.00 – 17.00

Dessa två dagar skall vi lära känna varandra, göra profiler, sätta upp mål och sedan blir det coaching. Jag kommer att ge dig en överblick på de olika avsnitten så att du får en helhet. Vi funderar kring mål, delmål och förväntningar för vår personliga utveckling som vi stämmer av varje gång vi träffas. Det peppar oss att nå dem. Det blir mycket kring samtalets konst, kommunikation och språkmönster samt schema terapi och anknytningsteori, som kommer att öppna dörrar som du inte trodde fanns. Schema teori och anknytning kommer att följa oss genom hela kursen varje gång. Vi kommer givetvis att coacha varandra och bekanta oss med Gunnars – ANSVARS modellen som du kommer att vara ensam om att använda.

Avsnitt två – Mental träning & KBT , 09.00 – 17.00

Nu kommer vi in på den mentala träningen, hypnos och KBT och massor av KBT verktyg närmare en pärm med KBT verktyg. Vi gör en profil inom mental tuffhetsträning. Vi fortsätter givetvis och coachar. Videofilmning för den som är modig redan nu. Sedan kommer kameran att finnas med i olika sammanhang.

Avsnitt tre och fyra– Anknytning , 09.00 – 17.00

Gordon Neufeld och viktiga avsnitt ur boken – våga ta plats i ditt barns liv och video. Här utgår vi lite från boken – våga ta plats i ditt barns liv och tittar på anknytningsteorin. Vi repeterar och fördjupar den mentala träningen, KBT och coachingen. Gordon Neufelds tankar är revolutionerande och kommer att ge dig insikter som leder till ökad förståelse till dig själv och andra. 

Avsnitt fem – Schemateori, 09.00 – 17.00

Schematerapi – ”Lev som du vill inte som du lärt dig” heter den boken. Superintressant och verkligt djup. Du får göra profil vilka scheman du har. Vi håller tidigare avsnitt vid liv. Detta avsnitt är mer terapi inriktat och otroligt öppnande för vem du är.

Avsnitt sex – olika verktyg, teorier, modeller 0900 – 17.00

MBCT – mindfulness, ett åttaveckors program och CBT-Compassion Focused Therapy samt ACT – Acceptance and Commitment Therapy och NLP – Neuro Lingvistic Programing. Här får du utökad bredd och en hel del verktyg i din verktygslåda. Vi träffar en äkta buddhistmunk. Vi kommer givetvis att praktisera coachingen och ANSVARS modellen. 

Avsnitt sju – Helhetsperspektivet – sammanfattning , 09.00 – 17.00

Detta avsnitt handlar om att få ihop alla bitarna, borra i vissa områden och inte minst i anknytningsteori, kbt och schema terapin som är den stora skillnaden med andra coachutbildningar. De kommer att skilja dig från andra coacher rent kunskapsmässigt vill jag lova. 

TID

Du ser att det blir hela 14 dagar totalt och vi pratar heldagar från 09.00 – 17.00 lördagar och 0900 – 16.00 på söndagar med förmiddagsfika/frukost och eftermiddagsfika.

CERTIFIERING

Mellan våra träffar kommer du att läsa i din egen takt. Du kommer att lära känna dig själv och din omgivning på ett helt annat sätt, du kommer coacha 10 personer 3 – 5 träffar per kund och vid två tillfällen vill jag att du tar betalt. Ett coachtillfälle kommer du att filma som du och jag kommer att titta på tillsammans med gruppen för att få konstruktiv feed back. När du har gjort dina coachingar, läst litteraturen och några hemuppgifter som hör till kursen så blir du certifierad. Är du inte färdig vid sista datumet så skickar du bara in till mig efterhand som du blir färdig och får din certifiering då. Hur låter det? Det står dig givetvis helt fritt att gå kursen för din personliga utveckling och ta det lugnt med själva coachandet och certifieringen. Det ingår även i kursen hur du startar eget och bygger nätverk.  

Denna certifieringsutbildning kommer att bli mer praktisk inriktad så att du skall känna dig riktig trygg i din roll som coach. Det innebär att vi kommer att använda tekniken mer och filma varandra. Ni coachar varandra två och två och filmar inledningar och ger varandra feed back. Man lär sig väldigt mycket vid filmning som du säkert redan vet.

Vi skall få varandra att växa ordentligt.

FÖRKUNSKAPER

Du har haft samtal i olika roller, läst om coachning och gillar att arbeta med människor. Den viktigaste förkunskapen är att du är intresserad, verkligen vill och har engagemang.

KURSLITTERATUR

Kurslitteraturen ingår i kursavgiften. Du kanske vill bekanta dig innan med den. Följande böcker ingår.  

Vad, hur och varför coaching av Susan Gjerde

Lev som du vill inte som du lärt dig – Jeffrey Young

Anknytning i psykoterapi av Camilla von Below

Det blir en hel del material från mig under resans gång.

PRIS

Pris för allt detta är 21.900kr inkl moms för privat person ex moms för företagare. Du betalar in en startavgift på 3000kr och du är anmäld. Vill du göra en avbetalningsplan så är det inga problem.

EXTRA

Förutom att jag vill och kommer bjuda dig på överraskningar så kommer jag bjuda in personer som kommer att föreläsa för att ge dig ytterligare djup. Det ingår givetvis i kursen. Det ingår även handledning från mig under din resa i coachandet. Det ingår brunch och eftermiddagsfika, dokumentation, kurs, certifiering, överraskning, handledning under utbildningen samt all litteratur. 

KONTAKTUPPGIFTER

E-post: gunnar@dinhelhetscoach.se

Telefon: 08-580 341 33

Mobil: 0760-48 22 76

Mitt mål är att du skall utvecklas på djupet och tycker jag att vi behöver lägga in ett extra pass så gör jag det.

 

            “Vi utvecklas inte till att bli gamla utan blir gamla när vi slutar utvecklas ”

 

Hälsningar Gunnar

TIDIGARE OCH ÅTERKOMMANDE UTBILDNINGAR

Här är några av de utbildningar som vi har erbjudit och som kommer att återkomma.

Mindfulnessdag 29/1

MINDFULNESS När jag var på en retreat, så fick jag en nyckelring med texten – i stillheten växer du. Jag tror väldigt mycket på att få mera stillhet i sinnet och inte minst nu i dessa tider för att kunna reflektera, lyssna

Läs mer!

Mindfulness

När jag var på en retreat, så fick jag en nyckelring med texten – i stillheten växer du. Jag tror väldigt mycket på att få mera stillhet i sinnet och inte minst nu i dessa tider för att kunna reflektera, lyssna och

Läs mer!

Nyfiken på ångest och depression

Vad är ångest och depression? Hur uppstår den och hur man blir fri från den?  Att den psykiska ohälsan ökar och att den kryper ner i åldrarna känner du säkert till. Detta medför ett stort psykiskt lidande för individen och deras närmaste. 

Läs mer!

Utbildning till diplomerad coach

Dags för pepping och nya tag inför hösten?  Du har coachkunskaper från kurser med mig eller andra och vill friska upp och fördjupa dem. Vi kommer under denna dag träna att coacha varandra, repetera och få nya spännande verktyg från min verktygslåda samt att

Läs mer!

Mindfullness – I stillheten växer du!

När jag var på en retreat, så fick jag en nyckelring med texten – i stillheten växer du. Jag tror väldigt mycket på att få mera stillhet i sinnet och inte minst nu i dessa tider för att kunna reflektera, lyssna och

Läs mer!

Certifieringsutbildning i Helhetscoachning

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach. Du kommer mellan april till september som utbildningen hålls få gå ner på djupet. Givetvis bestämmer du helt själv hur djupt

Läs mer!