Utbildningar

Nyfiken på ångest och depression

Vad är ångest och depression?

Hur uppstår den och hur man blir fri från den? 

Att den psykiska ohälsan ökar och att den kryper ner i åldrarna känner du säkert till. Detta medför ett stort psykiskt lidande för individen och deras närmaste. 

Det saknas mycket kunskap och förståelse för denna ohälsa. Vilket också leder till att många inte vågar prata om det och bär mycket skuld och skam inom sig. 

I ångestens och depressionens spår följer bland annat sjukskrivning, sömnproblem, irritation, svårt med motivation, koncentrationssvårigheter och låg självkänsla. Detta medför inte bara stort problem för individen och de närmaste utan gör det också till ett stort samhällsproblem. 

Under denna dag får du lära dig:

  • Ångest och depressionens uppkomst/orsak.
  • Hur det diagnostiseras enlig DSM 5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) som används inom psykiatrin.
  • Nya och kraftfulla förhållningssätt och tekniker som ökar kunskap, förståelse och hur man blir fri från ångesten och depressionen.

Vi lovar en ”livsviktig” kurs där vi väver in det nyaste inom anknytningsteorin, KBT (Kognitiv Beteende Terapi) och livsstilsforskningen.  

Kursen blandar både teori och praktik så att du får med dig konkreta verktyg som du kan omsätta direkt efter kursen.

Linda och Gunnar var de första i Sverige som utbildade sig inom det absolut senaste inom anknytningsteorin och även hur den omsätts i praktiken. 

Gunnar är kognitiv psykoterapeut och schema terapeut. Har även arbetet som behörig lärare både på hög- och gymnasienivå i två decennier, specialistavdelning för ångest och depression samt på behandlingshem. 

Linda har en bakgrund som IT-chef och projektledare och är utbildad inom coaching på djupet och psykologi på universitetet. 

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Praktisk information

Var – Maria kyrkan, Sturevägen 3 i Järfälla

När9/10 kl. 0900 – 16.30 eller 23/10 kl. 0900 – 16.00

Pris – 1.995kr inkl moms

Ingår – dokumentation, intyg, för och eftermiddagsfika och lunch.

Varmt välkomna hälsar Linda och Gunnar

Vill du veta mer – tveka inte att ringa Gunnar på 0760 48 22 76

Telefon: 08-580 341 33, 0760 48 22 76 
E-post: gunnar@dinhelhetscoach.se

Din Helhetscoach AB, Adress: Sturevägen 3, 177 56 Järfälla

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »