KBT+S

Terapi för individer, par och föräldrar

KBT + S undrar du kanske över. KBT står för kognitiv beteende terapi och S står för schema terapi, som är en utveckling av KBT. Livet har sina utmaningar på många plan. Du kanske har tankar kring vem du är och vart du vill vara i livet. Du upplever hinder i din utveckling i att upptäcka dig själv mera med alla resurser och möjligheter som du har inom dig som människa.

Jag arbetar utifrån en modell som bygger på att vi skall förstå underliggande faktorer som sätter käppar i hjulet för oss och leder till att vi upplever obalans i tillvaron. Det innebär inte att bara ta hand om symptomet utan även förstå vår historia och inlärda mönster – scheman och det ansvar vi har mot oss själva i att välja riktning i livet.

Du möter mig Gunnar med massor av erfarenhet, verktyg både från det terapeutiska hållet, coachande och det mentala. Våra träffar kommer även att innehålla det nyaste och spännande inom anknytningsforskningen och neuroforskningen. Vi skall arbeta med hela dig och varva yta med djup.

Vill ni komma till mig som par terapeut utifrån ett schemaperspektiv så är ni välkomna. Här tittar vi på vår historia och våra inlärda mönster, försvar och otillfredsställda behov. De är dessa otillfredsställda behov som du inte fått i din anknytning som lett till dina inlärda scheman och dina försvar. Detta är otroligt intressant och öppnar dörrar hur ni kan förstå varandra bättre och stärka er relation. Vi dömer oss själva och andra lite för lätt och begränsar våra liv genom det. Att döma är att inte förstå varken sig själv och då ännu mindre den andre.

Har du/ni som föräldrar utmaningar med era barn och tonåringar? Det finns en hel del där som man önskade inte skulle vara. Jag arbetar utifrån en egen modell och utifrån en av världens duktigaste utvecklingspsykologer som jag utbildat mig hos. Träffar dig/er gärna och berättar hur ni skall hitta tillbaka till era barn.

Din Helhetscoach erbjuder ett helhetsgrepp inom coachutbildningar, där vi integrerat olika modeller och tekniker i kombination med flera års erfarenhet. Vi behöver välutbildade, coachande miljöer för att skapa förutsättningar för minskad stress och psykisk ohälsa; oavsett om det handlar om arbetsplatsen, hemmet eller skolan. Under åren har tusentals personer deltagit i våra utbildningar.

Vi är ensamma om en helt ny arbetsmodell – ANSVARS – modellen, där vi integrerar det senaste inom utvecklingspsykologin, neurovetenskapen och den senaste inom den pedagogiska världen på ett enkelt, lekfullt och pedagogiskt sätt. När man lär sig förstå sig själv, individer och grupper, framförallt under stressade situationer så blir det betydligt enklare att hålla fokus på målen och hålla motivationen hög med mening och glädje som följeslagare. Du blir helt enkelt visare.

LÄS OM TERAPIMETODERNA

Nedan kan du läsa mer specifikt om vad och hur vi kan hjälpa dig. 

KBT och Schematerapi

Den kognitiva terapin bygger mycket på hur vi knutit an när vi var små – anknytningsteorin. Vi bygger upp antaganden om världen som vi grundar i tidig uppväxt. Utifrån dessa grundantaganden bygger vi upp våra värden. Utifrån dessa antaganden kommer vår själv

Läs mer!

Schematerapi för par

Till par- och familjeterapi kommer par och familjer som behöver stöd och hjälp av en professionell och utomstående person för att lösa sina relationssvårigheter. Paret/familjen kan ha ”tappat balansen” och fastnat i negativa tankar och beteenden som man inte har lyckats bryta

Läs mer!