Utbildningar

Körkort för föräldrar

Välkommen till utbildningen alla pratar om men ingen visste fanns!

Alla föräldrar har garanterat nån gång önskat sig att det fanns en skola för föräldrar. Hur ska man kunna förbereda sig för barn och ungdomar egentligen. Hur blir man en bra förälder, hur förstår man sina barn och vad ska man göra för att ge dem den bästa uppväxten?

Välkommen till kursen som ger dig den kunskap du behöver för hur barn och ungdomar faktiskt tänker och känner. Genom ökad förståelse för hur unga individer resonerar och agerar ger vi dig de verktyg du behöver för att guida dina barn till en bra uppväxt.

Och dig själv till en mer förstående och pedagogisk förälder!

Körkortsutbildningarna har ett upplägg som ger dig möjlighet att gå dem fristående eller efter varandra. Inga förkunskaper krävs, inte heller egna barn.

 

Körkort T – Tonåringar

Tonårsföräldrar får stå ut med ett och annat och många frågar sig vad som pågår hos våra ungdomar när du ska gå från barn till vuxna så nu har vi skräddarsytt en utbildning ur ett integrerat perspektiv för att få en större och djupare helhet kring tonåringar själva.

Anknytning och mönster

Du kommer att få ta del av det senaste inom anknytningsteorin. Hur ungdomar knyter an till dig som förälder och vill göra ett bättre ifrån sig både för sin egen men också för föräldrarnas skull. Du får ta del av det senaste inom neurovetenskapen, utvecklingspsykologin och våra erfarenheter kring arbetet med unga individer.

Du kommer även att ta del av hur tidiga mönster, scheman lärs in och som sedan styr våra ungdomar i relationerna med oss vuxna.

Det här är nyckeln till att själv förstå, och att få ungdomarna att förstå sig själva bättre och då även få bättre självkänsla och inre trygghet.

Tillsammans formas framtiden

Anknytningsteorin integrerat med schemateorin, ett optimistiskt förhållningssätt och höga förväntningar är något som kommer att forma framtiden för våra ungdomar. Oavsett du är medveten om det eller inte.

Denna kombination av pedagogiska verktyg är vi ensamma om.

Körkort för föräldrar med speciella utmaningar

Pressen är större än nånsin på våra barn och ungdomar. Skolan, kompisarna och det yttre tryck de utsätts för kan knäcka vilken vuxen individ som helst, för att inte tala om våra yngre individer. Snedvridna skönhetsideal eller föreställningar om hur saker ”borde vara” kan ställa till det rejält.

Kunskapen om en mängd olika diagnoser som till exempel ADHD och ADD, ångest och depressioner, aspberger, autism eller bipolär sjukdom ökar, men hur ska vi hantera denna kunskap? Hur ska vi möta våra unga vuxna med vetskap om dessa tillstånd?

Det här är kursen för dig som vill veta mer om dessa diagnoser och få lära dig de verktyg som behövs för att ge ditt barn och dig själv de bästa förutsättningarna att klara av de situationer som uppstår i såväl vardagliga som speciella situationer. Det här är utbildningen för dig som har barn eller tonåringar med speciella och unika förutsättningar.

Med hjälp av tekniker som KBT, etc schematerapi och anknytningsteori ger vi dig de bästa förutsättningar som finns för att ge dig som förälder och ditt barn en bra vardag.

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »