NYHETSBREV

Vilka möjligheter har du?

När man läser om hur andra kulturer har det i sina länder och vad de är med om när kriget kommer så får man sig  en tankeställare om vilka utmaningar människor ställs inför, hur starka de är, hur viktig familjen och vänner är. Att få lämna detta och komma till ett land som till exempel Sverige, öppnar otroliga dörrar till inte bara att överleva utan även till att forma och skapa ett nytt liv.

Lever vi i möjligheternas land? Det finns givetvis faktorer som begränsar möjligheterna. Det kan vara fysiska, psykiska och ekonomiska. Att leva och vara född i Sverige ger många möjligheter till att utvecklas och att förverkliga den inneboende potential vi har inom oss, liksom ekollonet kan bli en stor ek i rätt miljö.

Gick en 10 poängs kurs i Entreprenörskap där professorn som föreläste ville införa nya ord för entreprenörer. Han pratade om kre-aktiv istället för kreativ kommer jag ihåg och några ord till (skall leta upp boken från honom). Han pratade även om ”möjlighetisering”.

 Du går miste om 100 % av alla möjligheter som du inte tar.                                  

                                                                   Wayne Gretzky
 
Om du stannar upp och tänker till på din situation och öppnar upp dig för de möjligheter som finns till att må och fungera bättre, lösa problemet, skapa förutsättningar för att göra annorlunda, vilka möjligheter finner du då?

Reflektera gärna över vilka möjligheter som ligger i idévärlden, din fantasi – verkligheten skapas först i fantasin sedan i verkligheten. Vilka möjligheter har du att imorgon utveckla, lära dig, göra goda gärningar för dig, andra och världen.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

PS Läs gärna om mental styrketränings dagen på hemsidan DS

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »