NYHETSBREV

Handlar det om All In?

När många av oss skall göra en förändring, och minst sagt det manliga könet, så skall det göras all in. En artikel i DN tog upp just det i söndags delen, att när män skall göra något så är det all in. Det är ett sätt som jag märkt i många sammanhang och då inte minst på gymmet jag tränar på. Antingen så tränar man stenhårt eller så får det vara. När jag då berättar om aktiv vila dvs. att man går till gymmet för att träna lätt och mera av teknik träning så ser många män på mig med en oförstående blick – LÄTT! – Då är det väl ingen idé att träna. Man skall ju svettas ordentligt och vara slut annars kan man lika väl vara hemma. Har själv resonerat så i mina yngre dagar. Jag har hjälpt några på gymmet, och fått de själva att inse filosofin och vinsten med aktiv vila som ett bra sätt i återhämtningsprocessen och varit tacksamma för den insikten.

Visst är det skönt att få ta ut sig då och då, ligga i och få slutföra det man gör och gå all in.

Livet handlar inte om, antingen eller utan om både och. Variation är ett nyckelord inte bara i träningen. Vi män tar på oss en uppgift och då skall den slutföras. Vi tycks fastna i den känslan och har inte alltid tillgång till dubbla känslor som hjälper oss att se större perspektiv- kan det vara så?
Forskning visar att när vi inte kan nyansera känslor utan att vi tänker antingen svart eller vitt, så har vi lättare för att bli deprimerade – ingen förstår mig, det blir alltid så här, jag gör alltid fel.

Livet behöver inte vara antingen eller, svart eller vitt, rätt eller fel, ettor och nollor utan det finns nyanser. Jag tror det är viktigt att i utrymmet mellan antingen eller finna sig själv ännu mera och att inte ha så höga krav på förändringen utan vara mera tillåtande mot sig själv i processen och ändå tycka om sig själv. Det handlar om att se att det nya skall bli ett nytt förhållningssätt och då spela på alla strängarna och inte bara på en sträng.

Många som går ”all in” har den inlärningen, när något skall göras, så vet dom att det handlar om all in och kan därför hindrar sig själv från att börja, eftersom de vet vad som gäller och så blir det ingenting av förändringen. Glädjen i processen får inget utrymme och då får man kämpa med disciplinen vilket tar hårt på psyket.

Jag tror på att blanda ”all in” med måttfullhet och planera lätta pass och skapa en skön vana.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »
Nyhetsbrev

Behöver du repetera?

Repetition – kunskapens moder, ett uttryck du säkert hört. Övning ger färdighet, 10 000 timmar är andra uttryck du hört. Har du även hört GRIT –

Läs mer »