NYHETSBREV

Kan du förändras?

Allting är i ständig rörelse och det enda konstanta är just förändringen. Det är en ständig förändring har du säkert hört. Vi har krav på oss från andra och oss själva att vi skall förändras. Vi kan inte förändras för vem är det som skall vara vittne till förändringen? Om du säger att du förändrats så relaterar du till den du var innan och har då kvar minnet. Du är dina minnen både medvetna och omedvetna. Du har då ett minne i dig som påverkar dig både medvetet och omedvetet. Frågan blir då hur mycket du har förändrats? Vi förändras relativt men inte absolut.

Du kan förbättras och utvecklas hela tiden genom din medvetenhet, självkännedom, ändra vanor, skapa målbilder – du har massor av potential inom dig. Du har som ekollonet hela eken inom dig.

Var snäll mot dig och ödmjuk och var tacksam över din förbättring. Du förbättras och faller tillbaka ibland och med tiden faller du mer och mer sällan tillbaka och den nya vanan har befästs och du faller endast någon enstaka gång.

Du kan inte se förbättringen om du inte kommer ihåg hur det var och därför är det enligt mig inte någon absolut förändring. Jag vill säga att du förvandlas eller ännu bättre förädlas. Du kanske tycker detta är att leka med ord men det tycker inte jag. Det handlar om att reflektera över orden som du använder. Dina ord, tankar och förnuft formar dig och känslorna leder dig.

När jag tänker på detta sätt får jag en accepterande känsla, tillåtande förhållningssätt till mig själv och är glad över mina relativt små steg i den riktning jag tänkt och lever väldigt närvarande. Jag putsar på min självbild och ser mer och mer vad som redan finns där under och ser mig själv tydligare. Spegeln är väldigt fin bakom all smuts och den finns redan. Din potential finns redan där. Lita på det och dig och känn in hur skönt det känns att det redan finns där.

Du stiger inte ner i samma flod två gånger – både floden och du har ändrat läge och kanske hastighet men ni har båda en kärna av er själva. Det blev en liten djup dykning i detta brev och det är inte bara Herakleitos som blev blöt.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett outforskat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »