NYHETSBREV

Får vi tillåta alla känslor?

Har börjat lyssna på poddar med kända föreläsare där man lyfter fram tankens oerhörda kraft. Du kan välja hur du skall tolka dina känslor, ditt förflutna finns inte utan det är endast nuet som finns och du behöver inte vara ledsen om relationen tar slut. Du kan välja dina tankar om du skall bli ledsen eller inte. Du behöver inte heller bli arg för det skadar bara dig och du skall vara lycklig och bli ditt bästa jag samtidigt som du skall vara good enough …hm.

Jag håller verkligen med om att våra tankar påverkar och styr oss. Med dina tankar skapar du bilder som du programmerar in i ditt omedvetna. Affirmationer och visualiseringar är bra. Läs dem på morgonen och visualisera framgången så kommer den. Det känns som när jag lyssnar på dem att history repeat it self – det är nu dags för den nya generationen att höra det många av oss hört för 25 – 30 år sedan. Budskapet kan spridas mycket snabbare idag och nå ut till betydligt fler och det gör att de kan ändra sina tankar eller som en föreläsare säger – bli av med sina negativa tankar.

Det är också viktigt att varje dag känna tacksamhet vilket jag både tycker är viktigt och bra. Vi skall vara glada och lyckliga samt positiva. I min värld finns det två sidor av myntet, det finns både Yin och Yang och vi ingår alla i det sammanhanget och påverkas av det. Den positiva klubben menar att du väljer att bli irriterad om någon är dum – du gör tolkningen och problemet ligger hos dig. Personen är utsänd för att du skall träna. Det påminner mig om när du blir arg på något eller någon så är det du som skall gå anger management kursen och inte den andre som skall ändra hennes beteenden eller tankar.

Vi behöv vidga våra perspektiv och kunskaper. Världskända munkar som jag skulle lyssnat på vid 30års ålder kom inte – de hade blivit utbrända. Andra munkar jag träffat fick åka hem eftersom de fick så mycket ångest. De som tränar sinnet och bor i en kultur som främjar det synsättet upplever lidandet som vi med våra korta kurser skall klara av för att nå vårt Nirvana. Det låter som en orealistisk målbild och du vet ju att målen skall vara realistiska.

Vi behöver se och inse att lidandet finns även i vår del av världen och vara tacksamma över varje litet framsteg vi gör och bli påminda om dem när vi snubblar – det går att utvecklas inget snack om det men det behöver och får ta tid – var snäll mot dig och fira dina framsteg.

Vi skall känna våra känslor, inte förneka dem och låtsas som det regnar. Lidandet finns och vi behöver inte gilla det men får med tiden lära oss att acceptera det.

Avslutningsvis så tillåt dig att känna alla känslor och förstå dem det kommer att göra dig tryggare.

Lev med vetet
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »