NYHETSBREV

Har du kontroll?

Vi människor vill ha kontroll, kunna förutsäga vad som kommer att ske och kunna ge utlopp för vår frustration. Då kan vi uppleva en känsla av trygghet menar hjärnforskningen. Du kan säkert räkna ut detta utan hjärnforskning. Vi människor vill inte känna oss maktlösa. Det skapar en inre stress.

Man kan kanske resonera så här som jag hörde en föreläsare prata om då jag i helgen var på SLH, Skandinaviska ledarhögskolans vår-konvent. Det var stort bortfall bland de mentala tränarna.

Har du ett problem? Kan du påverka det? Om ja, så gör då det, om nej släpp då taget du kan ju i alla fall inte påverka det. Det låter rationellt men som du vet så har hjärtat sina skäl som förnuftet inte förstår och den starkaste känslan är rädslan. Vi har nu blivit nästan hypnotiserade av viruset så rädslan har fått gro till ordentligt.

Jag tror det är viktigt med kunskap så skaffa dig information men läs inte hela tiden om det. Ha respekt för det som händer och försök balansera dina oros känslor med ditt förnuft.

Du kanske bestämmer dig att schema lägga oron till bestämda tider, vilket ger dig en känsla av kontroll och håll då dessa tider.

Vi människor bär en del ångest inom oss som nu kanaliseras ut och det är då lätt att handla irrationellt och bara styras av sina känslor. Var mera medveten och sköt din hygien lite extra noggrant och vila i att du tar ett större ansvar för dig och samhället.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »