NYHETSBREV

Konsten att reflektera

Du vet hur jag slutar reflektionsbrevet, vilket kan låta lagom provocerat. Jag håller givetvis med Sokrates om reflektionens betydelse. Det innebär inte att vi alltid behöver reflektera medvetet.

Tror det sker på ett omedvetet plan eftersom vi tolkar utifrån vår kunskap och erfarenhet och kategoriserar det vi ser, hör, känner med våra sinnen.

Reflekterande kanske minskar med visdomen och gör att du kan leva mera i stunden och spontant eftersom du reflekterat en del och blivit mera medveten om ditt omedvetna. Du vågar eller bara är mera sann, öppen, ärlig i ditt sätt att vara.

Vikten av att leva i nuet och lägga det förgångna åt sidan och fokusera framåt tror jag inte på. Vi behöver kunna reflektera över vår historia och ha kvar ämnet historia i skolan. Vi formas utifrån vår kultur och behöver känna till den, kunna reflektera över vilka vi är och över meningarna med vårt liv.

Att stanna upp och följa tankekedjor kräver koncentration vilket du gör i stunden och därför samtidigt kan vara närvarande när du gör den reflektionen.

Fortsätt lyssna, meditera och reflektera som Buddha sa. Det är viktiga kvaliteter att ha som människa och inte minst i våra nu tuffa tider. Reflektera över vad som är viktigt i livet, i ditt liv och i andras liv.

Att stanna upp i stillheten och reflektera och inte ta saker och ting för givet är stort. Var tacksam över det du har och sätt värde på det. Se dig om – det finns säkert någon som behöver din hjälp och känn tacksamhet över att du kan och får hjälpa till.

Med vetna hälsningar
Gunnar och Sokrates

PS Har under dessa tider arbetat fram en helt ny hemsida som kommer ut nu på måndag. Du gärna får gå in på och kommentera vad du tycker. Det skulle jag sätta stort värde på. DS

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »