NYHETSBREV

Den starkaste känslan!

Den starkaste känslan vi har som arten människa, är rädslan. Rädslan att inte duga, att inte få tillhöra, att bli utstött, att inte lita på. Vi vill inte bli, känna oss separerade. Rädslan kan även föra oss närmare, som berättelsen jag läste för cirka 50 år sedan, då isbjörnen kom till byn. Det var en liten by i arktiskt klimat, där man levde isolerat från omvärlden och även från varandra.

Man skötte sig själv helt enkelt. När isbjörnen kom så kom rädslan fram och man enades gemensamt kring ”fienden”. Man började prata med varandra och komma varandra nära och när faran var över så hade gemenskapen blivit mycket starkare och man upplevde en starkare vi – känsla. Rädslan, oron var nu borta.

Det ser jag även nu i vår tuffa situation och tror att det kommer att stärka oss, skapa trygghet och få oss att se och inse att det inte bara är hjärnans två halvor som blir betydligt effektivare och får synergier när båda används utan det gäller även oss människor. Vikten av att hjälpa varandra.

Ett annat sätt att bli tryggare är kunskap om det som sker. Med kunskap kan du lugna känslan i alla fall något. Skickar med en länk på en person som jag tycker förmedlar för mig trovärdig kunskap och förnuftiga reflektioner. Vi översköljs av information och just nu av förståeliga skäl om Corona. Vem skall vi lita på och lyssna till blir en viktig fråga.

Lyssna gärna till detta och bilda dig sedan en egen uppfattning och ta givetvis in flera perspektiv och gör din egen syntes. https://www.youtube.com/watch?v=mrbbZ3tk3SA

Har nu släppt min nya hemsida som kommer att fyllas med videos, kurser och andra erbjudanden så titta gärna in på www.dinhelhetscoach.se


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »