NYHETSBREV

Utvecklas i stillheten

I stillheten växer du, stod det på nyckelringen jag fick, då jag för 20 år sedan var på en retreat på S.t Davidsgården uppe i Rättvik. Hur vill du minnas påsken år 2020? Vad kan du göra annorlunda? Hur mycket tillåter du dig själv att ge dig en minnesvärd påsk, som ett påskägg? Alla kroppar har en inneboende tröghet. Övervinn den och prova läsa någon annorlunda bok, lyssna till annorlunda musik, läsa och lära om någon eller något. Låt Coronan få vila under påsk, det räcker säkert under dessa stillsamma dagar, att se aktuellt bara en gång per dag.

Prova att stänga av skärmarna mycket tidigare någon dag och känn in stillheten omkring dig och i dig.

En utmaning i dessa tider är att nå inre stillhet, och just nu behövs stillheten ännu mer. Luther mediterade en timme om dagen. En gång var det mycket att göra och han mediterade två timmar om dagen. Hans assistent sa:  – Martin Luther du kan väl inte meditera två timmar nu när vi har så mycket att göra, varpå han svarade:  – Just därför behöver jag stärka mig med mer meditation.

Träna dig nu att dels göra lite annorlunda och vara i det och sedan att vara i stillheten och låta dig omslutas av den om än för korta stunder.

Ha nu en Glad och stilla Påskhelg.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Sokrates hälsar också!

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »
Nyhetsbrev

Behöver du repetera?

Repetition – kunskapens moder, ett uttryck du säkert hört. Övning ger färdighet, 10 000 timmar är andra uttryck du hört. Har du även hört GRIT –

Läs mer »