NYHETSBREV

Du är utsänd!

Det finns en kurs, ”Course in miracles”, där tolkar man att det som sker är utsänt för att vi skall få prövningar och livsutmaningar som utvecklar oss som människor. Om någon är arg på dig så får du träna dig på personens ilska eller på din egen som kanske dyker upp men som du håller tillbaka. Du får träning både inifrån och utifrån.

Att inte tillåta sig känna sin känslor, kommer att somatiseras i din kropp. Det kommer även att påverka ditt immunförsvarssystem eftersom det skapar en konflikt, stress, som behövs för andra utmaningar, inte minst nu i vår tid.

Jag är övertygad om att du skall tillåta dig att känna osäkerhet, känna ditt alarm, oro, frustration i din kropp och erkänna dina känslor. När du gjort det, så skall du sätta ord på dem, uttrycka dem och sedan låta dem blandas och reflekteras i din frontallob. I frontalloben har du ditt förnuft och kan nu resonera fram ett förhållningssätt och vad du kan förändra i denna situation. Frontalloben vill ha flera känslor och alternativ att välja mellan.

Vi känner inte alltid våra emotioner, inte heller vår hunger eller vår trötthet och när vi inte är i kontakt med våra emotioner så slår de till på ett eller annat sätt. Rätt som det är så känner du hungern slå till och det blir nu kanske något onyttigt som ramlar in. Du kanske känner av tröttheten då du skall läsa din efterlängtade bok och nickar till och får sedan ont i nacken. Du kanske lätt blir irriterad på nära och kära för att du inte uttryckt dina känslor tidigare i möten med andra.

Detta blir konsekvenser på att du inte lyssnat och känt dina känslor. Feel your emotion och if you don’t express you will be depressed – skriver detta på engelska eftersom jag tycker det har en bättre harmoni, melodi och skapar en mjukare känsla. Uttryck dina känslor balanserat och du kommer må och fungera bättre.

Med vetna häslningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »