NYHETSBREV

Hur du blir ännu visare!

Man vill ha en stresstålig kollega och ledare och man skriver inte att man söker en vis ledare i platsannonserna. Har du haft någon vis ledare i ditt liv? Vilka tycker du i nutid och historiskt är visa och vilka egenskaper har de? Vad och hur är man vis? Det finns forskning på vad en vis person är som går under akronymet MORE.

MORE står för M – mastery, O – openness, R – reflectivity, E – emotion regulation and empathy. Visdom kommer ur livserfarenhet och utmaning är en viktig startpunkt. Utmaningar bjuds vi på nu och vi får se hur visdomen kan komma ur det framöver. En kort orientering kring visdomsforskningen.

Mastery – M -handlar om ett bemästrande som innebär att kunna växa genom svårigheter, att lära av livet, acceptera tillvarons inneboende osäkerhet och ändra sina uppfattningar.

O – med Öppet sinne, finns intresse, acceptans och tolerans för att andra är på ett annat sätt en än själv och att ha ett genuint intresse att sätta sig in i andras situation.

R – Reflekterande handlar om att försöka se sina blinda fläckar, ifrågasätta sig själv, sitt eget synsätt och egna värderingar.

E – emotion handla om att lyssna inåt, vara autentisk och sann mot sig själv och följa en inre röst och lita på den.

Tycker att det finns många fördelar att bli äldre och reflektera över vad man gjort, kan och vill lära sig mer av. Det ramlar ner en och annan pollett oftare nu än då jag var yngre.

Jag vill också med detta reflektionsbrev slå ett slag för min nya hemsida där du kan gå in och få visdomar. Det kommer att ständigt fyllas på där jag pratar in och du kan lyssna.

Med vetna hälsnngar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »