NYHETSBREV

Placebo eller nocebo?

När någon i stammen hade begått ett stort fel som bröt mot reglerna så läste voodoo prästen en besvärjelse över personen att hen skulle dö inom kort. En del trodde så starkt på detta hemska budskap och inbillade sig det och dog voodoo döden. Det kallas för nocebo, motsatsen till placebo, som betyder jag skall behaga. Nocebo effekten är motsatsen till placebo effekten och innebär att negativa förväntningar hos en patient förvärrar vederbörandes symptom.

Tron kan försätta berg har du säkert hört. När man hör saker och ting tillräckligt många gånger så går informationen in både medvetet och omedvetet. Vi blir påverkade även om en del tror de kan stänga av, så tar sinnet in det och det somatiseras, sätts i kroppen och påverkar vårt immunsystem, dessvärre till det sämre.

Vi behöver i dessa tider stärka oss mentalt vilket vi kan göra genom att skapa inre bilder av en positiv framtid. Det kan tyckas svårt inte minst nu under dessa tider, men vårt sinne behöver det. Med rätt mental inställning ett högt RMI – rätt mental inställning, kan du med din vilja och fokus din vilja skapa dessa bilder i ditt inre. Dessa bilder ger dig en skön avkoppling och du får den behövliga vilan som hjälper din kropp att bygga upp sig.

Detta kan vara ett tillfälle där du skapar nya konstruktiva vanor, som toppidrottare använder sig av. De skapar inre bilder där de ser sig klara höjden och ribban ligger kvar och upplever den härliga känslan.

Vi kan alla träna mentalt eftersom vi alla har både utvecklingspotential och utvecklingsområden. Ta vara på tiden för att skapa nya goda vanor.

Önskar dig en trevlig första maj.
Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »