NYHETSBREV

Konsten att säga ja!

Mycket är en konst – konsten att lyssna, konsten att vara snäll och konsten att säga ja. Man skall vara positiv, optimist och ställa upp. Jag menar att ditt ja endast betyder något om du också kan säga nej. Det är så många jag träffar som är rädda för att säga nej, vilket jag kan förstå. Bakom nejet ligger starka biologiska krafter.

Det ligger en separation i att säga nej. Vi vill knyta an, få närhet, tillhöra och inte separera. Den andre kanske blir sårad och jag har svårt att ta det eftersom det väcker de känslorna inom mig då jag blev sårad som liten. Tänk om vederbörande tar illa upp och sedan inte vill träffa mig. Tänk om han berättar för andra att jag är så tråkig och negativ. Det är med stor insats du säger nej och det kräver en inre trygghet att göra det. Har du inte den så krävs det mod.

Vad gör du med konflikten till dig själv där du egentligen inte har lust men säger ja i alla fall. Vem sviker du nu och vad lägger du den konflikten? – If you don’t express you will be depressed – låter bättre på engelska.

Paradoxen är att ditt ja efter att du kan säga nej, betyder mycket för den andre eftersom han kan lita på att du menar ja när du säger det och det stärker relationen.

Vi behöver träna oss i konsten att säga nej – att våga är att förlora sig lite grand, att inte våga är att förlora sig helt. Lär dig att säga ja till dig själv. Du kommer att må ännu bättre av det och bli ännu mer i balans med dig själv och då även bli omtyckt av dig själv och andra.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »