NYHETSBREV

Hur stor är din nyfikenhet?

Tänk när vi var små och var frågvisa, ville undersöka världen, ville förstå den och bygga upp en karta för att kunna orientera oss bättre i den vida världen. Vi var nyfikna, lekfulla och intresserade av världen och senare mera av oss själva och andra. 

Vi var barnsliga som man säger. Nu skulle vi säga barns-lika. Möter många som har tråkigt, inget att göra och hänger med huvudet. Har vi för många alternativ med alla museum, Cosmonova, teater, ABF föreläsningar, evenemang på DN på Stan, bibliotek, massor av spel, böcker, träffas, ut och vandra i naturen och sist skärmarna. Hur håller vi igång nyfikenheten och lekfullheten i våra liv och hur skapar vi intressen? 

Om du för en dag skulle få tillbaka ditt barnasinne eller rättare sagt få fram det bakom alla lager av sådant som hindrar det från att komma fram, hur skulle en sådan dag eller vecka se ut i ditt liv med den nyfikenheten? Vad skulle du utforska, vilka frågor skulle du ställa, vad skulle du undra över och vad skulle du vilja pröva på?

Detta kan bli din nyfikenhetsvecka och jag lovar att du inte kommer att glömma den eller rättare sagt att du kommer att komma ihåg den. Det krävs lite ansträngning för att få en stor sten i rullning även så med en sådan vecka men det går lättare och lättare ju mer rullning du får på stenen.


Kan det vara värt ett försök att få den erfarenheten på ålderns höst. Vikten av nyfikenhet och lekfullhet kan inte nog understrykas. Lägg lyckan, som många strävar efter åt sidan, och släpp fram nyfikenheten.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva

Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »