NYHETSBREV

Göra saker annorlunda

Här kommer första reflektionsbrevet inför hösten. Denna sommar har verkligen varit annorlunda för många på många sätt och vis. För en del har dörrar öppnats och för en del har de stängts till lite grann. De känslor som jag tror dominerat är oro, rädsla och ledsamhet. Glädjen har säkert kommit i skymundan.

Tid har givits för reflektion, för att inte ta saker och ting för givet, tid för att bry sig om varandra på ett annorlunda sätt, tid för att nu när jag har denna tid så skall jag förverkliga mina drömmar. Många pratar om att – bara jag hade mer tid och de har säkert tagit vara på tiden annorlunda.

Vad skall du göra annorlunda nu när hösten väntar bakom hörnet och på vilket sätt har det annorlunda, som är och har varit påverkat dig? Vad har du lärt dig av det annorlunda. Jag gillar ordet annorlunda. En sak jag skall göra annorlunda idag skall vara …….
I att göra annorlunda så finns leken, fantasin och kreativiteten som är så viktig för oss människor.

Fundera på fem saker du kan göra annorlunda och reflektera sedan hur det känts och vilka nya tankar som kommit fram. Hur kan jag äta min frukost, ha tvättstugan, tvätta bilen, klippa gräsmattan, motionera, umgås på ett annorlunda sätt för en dag. Släpp fram barnet inom dig och lycka till med ”annorlunda” dagen.


Med vetna hälsningar och ett annorlunda citat.
Gunnar
 

Det många av oss behöver är någon annan som får oss att göra det vi redan kan
R.W. Emerson

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »