NYHETSBREV

Perspektiv

Att inte tittat på tv, lyssnat till aktuellt, läst morgontidning utan bara sett det som verkligen intresserar mig och fyllt sinnet med konstruktiva tankar. Det har givet mig perspektiv.

Om du sätter upp din hand framför dina ögon med särade fingrar så ser du din hand som suddig och du ser fragmentariskt av omgivningen. Prova! Om du nu backar eller skjuter handen framför dig så blir den tydlig och klar samt att omgivningen visar sig mer för dig.

Att få perspektiv och klarhet, ökad medvetenhet, mera kunskap kan leda till större förståelse och kanske insikt. Övertygad om att pandemin som råder leder till detta. Vi får tid att reflektera och ifrågasätta information från både den yttre världen och den inre -vår egen. Vi får perspektiv.

Varifrån får du kunskapen som skall ge dig perspektiv och ökad förståelse? https://www.youtube.com/watch?v=6R80USh-ktA&t=1240s Att ha ett öppet sinne och reflektera från flera håll är viktigt i vårt informationssamhälle och därför kan detta klipp ge en tankeställare. Varifrån får och har du fått dina sanningar om dig, andra och omvärlden. Att undersöka, ifrågasätta och kanske ersätta dem med andra ger dig nya ”glasögon” att se med och få perspektiv.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »