NYHETSBREV

Är du stressad?

Innan ordet stress kom in i vår värld, så pratade man om att vara wounded – sårad. Tycker det var tydligare. Nu när vi säger: – Jag är stressad, det är mycket nu, så blir vi förstådda eftersom de flesta tycks vara stressade. Det har gått inflation i ordet och begreppet. Hur är läget Gunnar? – Jag är sårad och blöder – vad säger du? – Jag blöder invärtes och min kropp arbetar för fullt med att reparera sig själv. Den har väldigt svårt att fokusera på de uppgifter jag har eller på att hindra förkylningen att flytta in i mig eftersom den vill överleva och därför behöver ta hand om såret. Jag behöver ta hand om mig bättre så att jag inte förlorar för mycket blod.

Tycker att ordet sårad är tydligare på hur vår situation egentligen är. Om du blöder så ser du säkert till att få hjälp eller i alla fall tar hand om dig. Du vill ju inte förblöda, få en infektion eller ett fult ärr – eller hur? Många kör med – det går över, det blir en skorpa, inget att bry sig om, bara en skråma, det som inte dödar en stärker en. Uppenbart släpper inte förnuftet, det rationella, in förståndet (känslor och förnuft) och vi viftar bort såret och kör på.

Sedan blir vi förvånade när vi ser svullnaden, infektionen, magkatarren, huvudvärken, sömn- problemen, irritationen och frustrationen när konflikten blir större, som vi förnekat. Var blöder du någonstans, hur mycket blöder du och hur tar du hand om ditt sår eller låter dig tas om hand?

Ta hand om dig. Det finns förbandslådor.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »