NYHETSBREV

Vems röst är det?

Vem är det som säger åt dig att gå upp ur sängen och göra frukost, eller ta dig till arbetet? – Det bara går av sig självt på ett omedvetet plan, eller så är det dina behov, din moral som styr dig kanske du svarar. Håller med om att det kan vara så. Vem är det som sätter din kropp i rörelse och gör att du stiger upp? Kanske moralen, plikten, för andras skull eller för din egen skull. Om du stannar upp och reflekterar över vem som styr så ser du att det är du. Vem är denna röst som styr dig?

Nu närmar vi oss metafysik och gamla läror om detta jag, detta mig, detta själv – me and my self. Det är många gånger som vi lyssnar till en inre röst. Det var dumt av mig, jag borde ha, skulle inte sagt så, tänk att jag inte lär mig, jag borde skämmas …… undra varför ….. du har ett inre samtal med dig själv – selftalk. Det är viktigt att kunna resonera med sig själv, reflektera för att bli mera medveten, acceptera och sedan förändras.  

Att stanna upp när du kritiserar dig själv, går till angrepp eller straffar dig själv, fråga dig själv då – vems röst är detta som är så hård mot mig just nu, varifrån kommer den och hur hjälper den mig, vill jag livnära den i den utsträckning jag gör och har gjort….hm.
Vi har med oss vår historia som är inlärd utifrån vår uppväxt. Är det en inlärd sida hos dig som pratar till dig, som pratar och skäller, bestraffar dig, trycker ner och förminskar dig? När skapades den sidan, den inre rösten. Har du tagit in den och nu skäller du på dig själv som liten.

Vilka inre samtal för vi med oss själva och hur konstruktiva är de samt hur ofta berömmer de oss och stärker oss?

Fundera gärna över vad du säger till dig själv och varifrån dessa ord kommer. När lärde du dig att säga så till dig själv.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »