NYHETSBREV

Skillnaden som är själva skillnaden!

Grattis till ny månad. Vad kommer skillnaden mellan denna månad och förra månaden i ditt liv att vara?  Skillnaden mellan min längd och din längd är själva skillnaden mellan våra längder. Vad vill du se för skillnad på dagen idag jämfört med gårdagen?

Det kanske är så att livet är en upprepning utan större skillnad. Vi vill se en skillnad så att vi kan jämföra oss med andra och skapa vår identitet över vilka vi är. Viktigt vilka skillnader letar du efter.

Vi blir definierade i relationen. Vi letar efter kontraster, olikheter och likheter. Vi gör allt detta både medvetet och omedvetet för att få tillhöra gruppen och vara en viktig och betydande person som kan och gör skillnad.

Vi tittar i backspegeln och jämför med var vi är i nuläget och både ser och inser skillnaden. Sedan blickar vi framåt och tänker oss in i framtiden och den skillnad som det medför.

Vad vill du göra för skillnad imorgon eller övermorgon för dig och för andra. Vad kan du göra för skillnad på arbetet, i din relation eller  till dina barn? Låt nu fantasin vara med för att skapa denna skillnad som du säkert kommer lagra in som ett minne.

Lycka till nu med skillnaden som är själva skillnaden.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Vad många av oss behöver är någon annan som får oss att göra det vi redan kan
R.W. Emerson

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »