NYHETSBREV

Självkänslan

Vad innebär självkänsla för dig? Vem har bra självkänsla som du känner, och, eller, någon annan, som kan vara från böckernas eller tevens värld. Fundera över det även om tv, böckernas och filmens värld kan vara fantasi, så leta efter karaktären som har en bra självkänsla.

När du har skapat bilden av en god självkänsla, hos någon, kan du gradera den till 0 – 100 på en skala. Sedan graderar du var du är på den skalan. Vad har du gjort för att ha den självkänsla du har och vad kan du göra för att bättra på den något?

Skall ha en kurs nästa helg där jag skall prata om självkänslan och självförtroendet på djupet. Det innebär att vi skall fundera över ovanstående och fundera över detta ”själv”. Det finns självkännedom, självrespekt, självmedvetenhet, självinsikt, självbild och ca 20 stycken till med själv – i psykologi lexikon. När bildas detta själv, vad är det som påverkar självet, hur har du format ditt självförtroende och din självkänsla och kan den bli bättre samt vilka dörrar skulle öppnas för dig i så fall?

Hur skulle det vara om det bara fanns handling utifrån denna kropp och utan ett själv. Tänk att prata utifrån egna namnet utan jag – någon talar ofördelaktigt om någon annan eller till mig – Jag svarar – Gunnar förstår att det är något som skaver inom Stina (den andre) och att Stina är upprörd.

Undra hur det skulle kännas?

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett outforskat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »