NYHETSBREV

Konsten att börja är att börja!

Har gått en kurs i kreativt skrivande, där jag och de andra deltagarna bara skulle skriva utan att låta pennan stanna. Det var väldigt roligt, intressant och lärorikt. Känner större ansvar mot dig som läser reflektionsbrevet, och bör stanna upp innan tangenterna, i detta fall nås och trycks ned av mina fingrar. Nu har jag bara skrivit som du säkert märkt.

Tänk att bara göra, så fort du får en tanke, som inte är till skada för dig eller någon annan. Du bara börjar.

Många funderar mycket på nästa steg, och blir stående på ett ben alldeles för länge och sedan blir de trötta. Att inte göra, tar faktiskt energi eftersom du på ett omedvetet plan ger dig förklaringar till att inte behöva göra det. Det ligger där under ytan och stjäl din energi medan du sätter dig framför en skärm.

Öva denna vecka på att bara börja och sedan efter någon minut väljer du om du vill fortsätta eller inte. Nu tar det kreativa skrivandet slut märker jag och tänkaren vill lägga sig i och få en djupare touch på detta brev. Jag väljer nu att avsluta denna veckas reflektionsbrev och önskar dig fina promenader, medan höstlöven visar sin skönhet ute.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett outforskat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »