NYHETSBREV

Schema lägg oron

Under dessa rådande tider med pandemin, så får vår amygdala, del i hjärnan som står för känslor, mycket träning. Vi kan inte, även fast vi vill och tror att vi är så förnuftiga, så har hjärtat (amygdala) sina skäl som förnuftet inte förstår. Vårt förnuft som är vår pre frontala cortex kom sist i hjärnans utveckling och har till uppgift att planera för framtiden, reflektera över sig själv, ta beslut, hindra impulser och sortera bland den ström av känslor som kommer från amygdala.

Våra tankar, hur förnuftiga och rationella de än är, räcker inte alltid för att styra våra känslor. Dessa känslor som oroar oss, gör oss rädda eftersom vi inte upplever kontroll på situationen skapar en inre stress. Denna stress påverkar immunförsvaret negativt. Här kommer ett kraftfullt tips – lätt i teorin och inte så lätt i praktiken men oerhört effektfullt när du klarar det.

Du bestämmer dig för att oroa dig exempelvis varje heltimme i fem minuter sedan får du vänta till nästa heltimme. – Tänk om jag känner mig lugn då? – det är bara att sätta igång och oroa sig i fem minuter. Du och din oro har en överenskommelse, som är viktig att du håller. Om oron är stark får du vara starkare och hoppa på stället, distrahera dig och säga till oron – kom tillbaks om 55 minuter. Prova detta och börja med en halv dag för att sedan utvärdera.

Vi behöver träna våra förmågor för att bygga upp den egna självtilliten, vilket stärker ”jaget” och inte minst din självkänsla. Skall nu i helgen ha kurs i självkänsla på djupet en andra gång. Behovet finns eftersom det varit fullt båda gångerna. Kör ytterligare kursen 4 – 5/12 med max tio deltagare.

Kanske vi ses.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »