NYHETSBREV

Putsa din lampa!

Vad skall jag reflektera över i dessa tider tänker jag … Buddha sa, putsa din lampa, vässa din penna, och menade att vi skulle leva ett medvetet liv i stunden. För att nå till inre stillhet eller att snabbt komma till stillheten inom oss, så behöver vi lära känna oss själva. Vi bör komma i kontakt med våra känslor som skapar tankar, som skapar beteenden som med viljan skapar handlingar. För att göra goda handlingar där vi får analysera konsekvenserna av våra handlingar så behöver vi bli fria från hat, begär och okunnighet.

Ju äldre jag blir och kanske lite visare, så inser jag vad viktigt det är med kunskap från olika håll och kanter, för att få en större helhet. När jag var yngre så fanns sanningen i DN och med aktuellt och rapport. Nu inser jag värdet att fördjupa mig i flera medier för att se hela elefanten, vara mitt eget ljus och bli mera fri från okunnigheten. Den skrämmer mig – det gör ont när knoppar brister.

Det gör ont i mig, när jag inser många människors okunnighet och min egen och människans behov av makt, girighet och då även ansvarslöshet. Det är inte en mogen människa. Den tar inte ansvar för de konsekvenser som blir och okunnigheten visar sig tyvärr. Vi behöver ökad självkännedom och fråga vilka värderingar som är viktiga, för att vi skall vara en anledning till att leva i denna värld och lämna den bättre än när vi kom till våra efterkommande.

Har kurs i självkännedom 4-5 december, och max sju platser. Har haft kursen två gånger inom kort och det har varit fullt. Det ser ut att bli fullt även denna gång. Är du intresserad så gå in på min hemsida www.dinhelhetscoach.se och anmäl dig.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Du är resultatet av dina handlingar
Buddha

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »