NYHETSBREV

Mens sana in corpore sano

En sund själ i en sund kropp har du säkert hört på svenska. Reflektionsbreven handlar mera om filosofiska och psykologiska reflektioner. Som diplomerad kostrådgivare och helhetscoach så vill jag även integrera motion och i detta brev kosten, som viktiga delar i att må och fungera bra.

I dessa tider av influenser och då inte minst Covid, så saknar jag just information om vad man kan göra för att stärka sitt immunförsvar. Vad innebär det att leva sunt? Förr var det mera att det kan du inte påverka utan det blir mediciner som botar dig eller i alla fall tar bort symptomen. Nu på senare år när FAR – fysisk aktivitet på recept har kommit lika som, medveten närvaro som terapeutiska inslag i behandlingen av olika psykiska åkommor samt hur viktig kosten är, så öppnas flera dörrar. För många år sedan var det ginseng, rysk rot sedan Q10 och sedan omega-3 för att inte nämna alla kost inriktningar som skall vara bra för hälsan, så förstår vi att sundheten handlar om en helhet.

Jag vill utifrån det jag läst slå ett slag för just kosten och då C-vitaminets betydelse, som jag läste om för över 40 år sedan som skrevs av nobelpristagaren Linus Pauling, som rekommenderade stora doser, flera gram. Sedan har forskning visat att D-vitamin har en betydelse för hälsan och då inte bara för skelettet, utan även mot depressioner och immunförsvaret, samt mineraler som zink är även bra. Att röra på sig, hålla kontakten med vänner, umgås med nära och kära gå ut och få ljus, hjälper vårt immunförsvar.

Nu när du säkert har mer tid, så låna böcker, gå in och läs om kosten och motionens betydelse för vårt immunsystem och inte mist om vitaminerna. Man har nu faktiskt börjat föreslå att vi skall gå ut och motionera, ta promenader för det är bra för hälsan. Vi kanske får höra mer om hur vi kan stärka vårt immunförsvar efter att vaccineringen har landat till större delen av befolkningen.

Fortsätt nu ta hand om dig och de dina och ha en fin andra advent.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »