NYHETSBREV

Konsten att ha tråkigt

Det finns en bok, med den titeln som kom för några år sedan. Hör ibland människor, unga som äldre att vad tråkigt det är nu för tiden, jag har så tråkigt på jobbet, hemma och inget bra på TV. Titta givetvis gärna på denna länk nedan. Jag skall överföra detta tråkiga men viktiga tillstånd till att få en möjlighet att utvecklas.

Var i det tråkiga, och följ det hela vägen och observera vad som händer.

Jag mår inte så bra nu, har sådan oro, ångest, stress, irritation och vill bli av med det, vilket jag kan förstå kortsiktigt med tekniker som distraktioner. Vill du utvecklas på djupet? Då skall du uppmärksamma denna känsla om det nu är tråkighet eller ångest.

Var kvar i den, identifiera den, var sitter den i kroppen, om den hade en färg, form, konsistens vilken skulle det vara. Var kvar uthärda, var nyfiken på den. Den går över och du lär dig att du överlever även denna känsla istället för att fly den. Den blir starkare om du hela tiden skall undvika den som vi gärna vill. Vi vill ha verktyg och lösa det mesta på ytan, symptomatiskt och inte förstå orsaken som inte är lätt och behöver kunskap för.

När du accepterar det som är, så kommer kreativiteten eller rättare sagt kre – aktiviteten och du kommer på något att göra och den känslan av tillit till den egna förmågan är, jag-stärkande. När du är irriterad och den går över så får du distans, perspektiv och överseende med det som var och kommer in i ett annat tillstånd. Alltså var kvar i alla känslor hela vägen och gör en ny upptäckt om dig själv – det är meditation på djupet.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett outforskat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »