NYHETSBREV

Varde ljus

Varde ljus och ljuset kom. Riktigt så är det inte … ännu. Lucia har i alla fall varit här och lyst upp med sin ljuskrona. Jag fick förtroendet att hålla en inspirationsföreläsning digitalt för 275 anställda i måndags, och det var en utmaning. Utmaningen var att jag fick först 20 minuter men lyckades förhandla till mig 30 minuter. Det gick bra och de var väldigt nöjda.

Att sprida ljus dessa tider är inte så lätt. Nu kommer vaccinet under juldagarna, vilket måste vara en lättnad för alla. Det kanske kan ses som en fin och inte minst välkommen ”julklapp”. Det viktiga är inte hur man har det utan hur man tar det, var en försiktig tråd i min föreläsning.

Livet handlar om tillstånd. Vi kan försätta oss i självvalda tillstånd utifrån vår inlärning, som även det är en stor del av vårt liv. Vi kan lära in nytt och faktiskt välja tillstånd, många gånger i större utsträckning än vad vi tror. En annan tråd jag lyfte, är att vi är det mest social djuret och det som är längst tid med vår vårdtagare oftast mamma. Vi vill tillhöra, bli sedda och få känna oss viktiga och behövda. Passa på nu under julen att ringa gamla vänner och bekanta, skriv julkort. Julkorten som står framme påminner oss om att vi ingår i ett sammanhang.

Du har bemödat dig att köpa både kort och frimärke, skriva och sedan gå och posta det. Det är inte enligt mig tanken som räknas utan handlingen. Du är, har en vis person sagt – Resultatet av dina handlingar och icke handlingar.

Ring klocka ring ..nej ring i din telefon och säg hej – hur mår du? Vi män kan bli bättre på att hålla relationerna vid liv. Vi kan släppa loss och släppa in andra innanför vår zon – det är inte farligt. Enligt forskning där man frågade efter att ha följt människor från 16 till 90 år vad som var viktigast i livet svarade man – RELATIONERNA.

Bredda dina relationer än mer, än till julmaten, glöggen och skinkan – de som gör det lever längre.

Önskar dig en nära och God jul och Gott nytt år.
Vi ses 2021

Sokrates hälsar också
Gunnar

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »