NYHETSBREV

Kunskap och kompetens

Kunskap är makt, har du säker hört. Vad innebär då makt? Makt kan betyda många saker. Det kan betyda makten att kontrollera någon annan, makten över sitt eget liv, makten att påverka andra och sig själv. Makt kan också vara att driva igenom sin vilja, trots motstånd.

Att kunna styra sitt liv i den riktning du väljer, är att utöva makten över dina impulser och begär. För att få ett rätt fokus, så hjälper kunskap. Med kunskap, omsatt till praktik, så utvecklar du kompetens.

När vi arbetar med oss själv och andra, så behövs det en hel del kunskap, och skall du bli riktigt duktig, så har du säkert hört om de omtalade 10 000 kvalificerade timmarna. Det är många som behöver hjälp och riktning med sina liv och många som vill hjälpa till. En del vill så mycket, så de sätter igång efter en kort kurs, vilket jag inte tror är rättvist varken mot de själva och de hjälpsökande.

Med kunskap som omsätts i praktiken och som sitter kvar genom repetition, så blir du tryggare i dig själv, förstår dig själv och andra på ett djupare plan och blir mer medveten i det som är och blir.

                 ”Kunskap är näring för själen.” Platon (427 f.Kr-348 f.Kr)

Nu öppnar jag dörren till Gunnars bokhörna och du är mer än välkommen att besöka den. Du vet inriktningen på den litteraturen – det handlar om personlig utveckling. Jag kommer att vara där tisdagar mellan 17.00 – 19.30 och läsa.

Vi läser, och när vi tar en fika, te och en frukt, som jag bjuder dig på, så kan vi diskutera och dela med oss av det vi läst för att sedan läsa vidare. Det finns till att börja med fyra platser och du mailar mig om du tycker det skulle vara intressant, trevligt och en knuff i din egen utveckling. Du mailar mig på gunnar@dinhelhetscoach.se

Intresset för mindfulness som jag skall ha 12 och 13/2 är fulltecknad och jag skall köra den ytterligare än gång och återkommer med datum.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Jag tycker verkligen att TV är väldigt allmänbildande. Så fort den slås på går jag in i biblioteket och läser en god bok. Groucho Marx (1890-1977)

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »