NYHETSBREV

Detta vill också passera

Hade mindfulness kurs på mitt alldeles egna vis, där jag verkligen lyfte fram medveten närvaro i vardagen, och mera filosofiska och andliga diskussioner med en härlig grupp. Tror på de små stegens princip att stanna upp lite då och då för att hjärnan skall få lite tid för vila. Har nu nästa mindfulness kurs 19 och 20/3, om du vill hänga på. När man kan vara mer i nuet, som behöver tränas, så tror jag det är det kraftfullaste förhållningssättet som finns. Det är inte lätt, och en aning abstrakt, vilket är en anledning till att många vill ha mycket av konkreta verktyg.  Tålamodsmuskeln behöver tränas.

Att träna stillhet, innan man går vidare till insiktsmeditation och kärleksfull meditation, måste väl vara en Lisa för själen. Vad kan vara mera harmoniskt än att tänka goda tankar om sig själv, andra man tycker om, någon neutral och sist någon man kanske irriterat sig på, för att sedan bjuda in alla och låta gruppen omges med kärlek WOW!

Att vara närvarande i det du gör, den du pratar med och med dig själv ger lugn och acceptans. Att vara närvarande förälder ger bra start för våra barn och tonåringar, om man missat lite i början, kan det tas igen, och vad kan vara viktigare än barnen. I april skall jag och Linda hålla just en kurs i att vara en närvarande förälder utifrån anknytningsteorin, schema terapi och coachande förhållningssätt. Du får gärna sprida det, för vi är övertygade om att behovet är stort.

Skickar med information om kurserna, klicka på länkarna, mindfulness och föräldraskap.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »