NYHETSBREV

Självacceptans

Detta är väl den stora konsten i att vara människa, tror i alla fall jag. Tänk efter vad du tidigare inte accepterat hos dig själv eller andra, som du med tiden senare har accepterat. Vad fick dig acceptera det? Arbeta igenom det. Det handlar om att förstå sig själv, den andre eller situationen som då var och hur gör man det?

Vi vet att många separationer inte är roliga och den första ångesten, enligt psykiatrins handbok och manual, var separationsångest. Ångesten, den inre rädslan kommer från att det inte är som du vill och du upplever frustration, alarmerad eller att du inte tillhör, känner dig utanför. Du upplever en konflikt.

Att bära konflikter inom sig själv där jag inte är nöjd med mig själv skapar en separation från att bli en hel människa och bli det eller den jag kan vara och har inneboende potential att vara.

Att acceptera innebär inte att jag behöver gilla eller tycka om det utan att det är så här det är just nu.

Att kunna acceptera skapar energi, en befrielse inom dig och gör att du blir lite helare, tryggare i dig och ger dig själv möjlighet till att fortsätta din utveckling med mera energi och fokus.

Lycka till nu med dina reflektioner kring accepterandets konst.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »