NYHETSBREV

Finns det ena så finns det andra

Förr delade man in människan i kropp och själ. Kroppen skulle man gymnastisera och själen skulle lyssna på musik. Nu är kropp och sinne ett – kroppssinne. Det finns två sidor på ett mynt. Livet är inte antingen eller, utan både och. När vi säger ja och bejakar lyckan så finns även olyckan.

Många verkar tror att bara den ena finns, och vill vara ovetande om den andra. Där liv finns, finns död. Vi, tycker jag, bör påminna oss om båda och med den medvetenheten, så är jag övertygad om att vår livskvalitet ökar och att vi sätter värde på det som är, även det mindre roliga, för då blir vi påminda att det roliga finns bakom hörnet.

Vi lever utifrån våra värden, och kan vi se hela bilden så suddas bra och dåligt ut i kanterna och vi kan mera se det som faktiskt är utan att värdera för mycket. Det är när vi vill att det skall vara på ett annat sätt som det skaver i oss. Vi är inte livets medelpunkt och att zooma ut sig själv ur bilden ger perspektiv och ödmjukhet.

Försök att under en dag se båda perspektiven, och i det som sker, och acceptera att det är så just nu, just nu……just nu är det så här, för att ständigt förändras till ett annat just nu.

Sköt nu om dig och de dina.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates    

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »