NYHETSBREV

Klargörande

Att göra klart är väl en skön känsla eller en skön tanke. När hade du för fösta gången en ny tanke? Kan du nu när du läser detta tänka en ny tanke, som du inte haft tidigare? Inte så lätt eller hur?

Om vi inte kan komma på nya tankar vad är det för tankar vi då har och som vi väljer, i den mån vi kan välja fritt? Det är våra medvetna tankar vi tar fram och det finns de som ligger djupare nere i källaren, vårt omedvetna. Det är kanske de, som likt dominoeffekten trycker till så att en medveten tankar kommer fram.

Våra tankar som poppar upp både de vi väljer och de som kommer spontant, automatiskt kommer från vår historia. Jag vill betona eller och klargöra vikten av vår historia, vår narrativ för att förstå oss och andra bättre. Vi kan tänka på tankarna och undersöka dem och ge dem en annan innebörd nu när vi är lite klokare än vi var vid själva händelsen. Händelsen var som den var men du kan ge den en annan tolkning och när händelsen sedan gör sig påmind igen så har den en annan berättelse, sanning än den du tidigare trodde på.

Du har med dina medvetna tankar och din kunskap och erfarenhet inte skapat nya tankar men fått nya känslor genom att skriva om, ändra på innebörden i det som skedde. Detta befriar oss från inlärda sanningar som stjäl energi och skapar en disharmoni i oss.

Nya tankar är inte lätt men du kan formulera om de gamla, lägga till andra och fått ett mera klargörande över det som du varit med om.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Sokrates hälsar

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »