NYHETSBREV

Denna förändring

Vad skall jag skriva om denna vecka …..hm … denna förändringsprocess, som vi genomgår som människa vare sig vi vill eller inte. Allt förändras hela tiden. Det är det enda konstanta. Hur skall jag förändra mig, hur skall jag leva, hur skall jag må bättre och komma ur detta tillstånd.
 
Är förändring svårt? Kanske du skall tillåta dig att vara i förändringen som är och inte gå in för att ändra på saker och ting. Var stilla och var vittne till det som sker. Det kanske är nytt för dig och blir då också det en förändring.
 
Möter många där problemen har sina ursprung i att man inte vet vem man är och då letar efter recept från andra som verkar veta. De verkar säkra på sin sak, trygga och kunniga. Jag tar efter där. Nu lever du ett andrahands liv. Börja med att fundera över vad som är viktigt för dig. Fundera sedan över vad du vill lära dig. Det kan vara ett instrument, lära dig trolla, läsa mer om något ämne, fördjupa dig i en religion, ideologi, lära om kosten, träning, hjärnan.
 
Kunskap som inte omsätts är ganska meningslös men det gäller inte dig. Du har nu skaffat mera kunskap som du lärt in och förstår bättre. Du blir mer en människa som har en åsikt på olika områden som du i diskussion med andra kan utveckla ännu mer och din identitet blir tydligare. Det ger dig mera trygghet och du vet mer vad du tycker, tänker och känner.
 
Vad kan och vill du lära dig mer om. Många vill bli av med och glömmer att man kan lägga till. Prova under en vecka att läsa om ämnet och prata med andra om det och se hur det känns.

 
Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates.

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »