NYHETSBREV

Leva och upp-leva!

Vi lever på och livet blir en trygg upprepning. Autopiloten styr med sin omedvetna kompetens och hjärnan behöver inte slösa så mycket socker, vilket är viktigt. Vi får våra automatiska tankar som kommer från våra inlärda mönster. Plötsligt hände något, en upplevelse och nu FÖRSTÅR du. Läser om människor som får en hjärtinfarkt, hjärnblödning och som nu inser att de bara levt på i hamsterhjulet.

Nu fick de uppleva massor av känslor som kommer av själva upplevelsen och nu vill de ändra sin livsstil. De blev rädda och inser mera vad livet egentligen handlar om. De hade kanske läst om detta men nu när starka känslor dök upp och den starkaste – rädslan – då tändes motorn som den gör av starka känslor.

Kan vi inte tänka hur vi vill leva? – Klart vi kan och vi bör stanna upp då och då och lyssna, meditera och reflektera över vår riktning i livet. Men många gånger så räcker inte den reflektion och de lite svagare känslorna som är då räcker ej till att få igång motorn mera, vilket starka känslor medför. Det räcker inte med tankens ”oktantal”, den är långt ifrån lika kraftfull som känslorna.

Kanske du kan spela, leka med tanken att du har armen i mitella och kanske ha det en dag för att verkligen få uppleva hur det känns för att dagen efter ta bort den och känna tacksamhet till att du har två friska armar. Det räcker inte att tänka det. Det skapar en upplevelse. Upplevelser väcker känslor, som kan leda till en förändring, en ny riktning i livet och nya tankar. Börja uppleva mera och känna in känslorna – din drivkraft i livet.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »