NYHETSBREV

Transformera mera!

I självhjälpslitteraturen och på youtube finns det många som vill hjälpa andra att må och fungera bättre vilket är fint. Man ger tips om hur man kan distrahera sig själv, utmana, tänka annorlunda, trycka undan den negativa tanken. Tänka på annat, inte bry sig. Desto mer du försöker bli av med den, desto starkare fastnar den – tyvärr.

Energiprincipen kanske du kommer ihåg från fysiklektionerna som säger:  – Energi kan varken förstöras eller nyskapas utan bara omvandlas till andra former. Omvandla, transformera dina enligt dig, negativa tankar, istället för att utkämpa ett krig, och förhåll dig annorlunda till dem. Undersök dem, känn in dem, var i den och med den, balansera den med en mera konstruktiv, positiv känsla och låt båda finnas och få lite distans och perspektiv. Kanske att din nyfikna sida får komma med och undersöka den.

Väg båda, och förstå att finns den ena, så behöver även den andra finnas. Det handlar om både och, om en dualism. Finns glädje så finns sorg osv. Så är det. Dina tankar transformeras upp och ned som en transformator. Du är den som styr och får reglera det hela. Det handlar om accepterandets konst – båda behövs.

Kvällen närmar sig och du får kanske transformera ner dig till en god natt sömn.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »