NYHETSBREV

Dörrar öppnas

Snart skall vi öppna upp i samhället och släppa in mera frihet. Friheten att umgås mera, vilket ger sköna tankar, . . . , förlåt sköna känslor. Frihet är väl en känsla – frihetskänsla. Emotionerna ligger djupt inom oss, våra grundkänslor, där glädje, frihet, öppenhet, överraskningar och nyfikenhet är några. En del ligger djupt och vi kan ha svårt att känna dem – ”feela” dem. Feel your emotion låter bättre på engelska. Att vara människa handlar om att känna in våra känslor, kunna uttrycka dem, balansera upp dem med andra för att få impulskontroll och lära oss den ädla konsten av självbehärskning.

För att göra det behöver du känna in alla dina känslor och känna igen dem, förstå dem på riktigt. Du behöver en hög grad av medvetenhet, självkännedom och själv – förståelse. Vill slå ett slag för självförståelse. Att ha självkännedom är viktigt, känn dig själv – jag vet att jag bli arg, ledsen, känner mig utnyttjad, skam, värdelös, irriterad men jag förstår inte varför jag känner så. Vi behöver förstå våra känslor, varifrån de kommer och det handlar då om vår inlärda historia.

Jag kommer att skriva framöver om våra känslor och koppla det till Gunnars reflektioner på min you tube kanal som en ytterligare fördjupning. Hoppas du skall känna dig bekväm med det. You tuben kommer nästa torsdag.


Reflektera över vad du känner.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva. Sokrates


PS intresserad av COACHDAGS (klicka på länk) då är 16/10 en dag att boka in Ds (se även andra kurser på hemsidan www.dinhehetscoach.se, inte minst du som är förälder) DS

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »