NYHETSBREV

Reser du dig efter fallet?

Håller på att få ordning på min nystartade you tube kanal som kommer att komma ut samtidigt som reflektionsbrevet och fungera lite som en fördjupning. Missar jag något kommando så blir det inte som jag vill och hur skall jag då skall lösa det? Känslan av frustration hälsar på och kommer först om jag verkligen känner in den, gör mig medveten om den. Vi har hela tiden känslor och ibland ligger den djupt och ibland vill vi inte kännas vid den och försvarar oss mot den med förklaringar som vi inte alltid känner till.

Kände lite frustration då jag inte kan knäcka koden och ”faller”. Det viktiga är inte hur ofta vi faller utan att vi reser oss upp efter varje ”fall”. Det stärker oss och vi tränar ihärdighetsmuskeln – GRIT.

Vilka andra känslor får jag som kan väga upp frustrationen och som ger mig valutrymme att välja känsla som hjälper mig? – Här finns det potential att lära sig, spännande och nu kommer nyfikenheten och viljan till att få lära sig, vilket är en härlig känsla och glimten i ögat tänds och mera lugn infinner sig och jag får både distans och perspektiv på situationen och nya tankar.

Genom att resa sig upp igen så stärks min motståndskraft och självkänslan utvecklas mera. Jag lär in ett förhållningssätt då jag faller och är i den känslan och sedan kommer flera andra och jag reser mig upp ..igen och känner utvecklingen.

Vilka flera känslor får du vid dina ”fall” och vilken teknik, förhållningssätt använder du dig av för att resa dig upp igen?


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »