NYHETSBREV

Gör du så bra du kan?

När du nu reflekterar över september inför morgondagens nya oktober så har du gjort så bra DU kunnat – eller?

När jag nu skriver detta reflektionsbrev så skriver jag utifrån en idé om innehållet och skriver just nu så bra jag kan. Kommer att läsa igenom det och kanske då se något stavfel och rättar då till det. Det var i stunden så bra jag kunde även om det gick lite på automatik. Brevet skapas utifrån mina kunskaper i svenska språket och mina erfarenheter. Med förhållningssättet, jag gör så bra jag kan, så kan jag inte säga efter att jag lagt ut det: – Dum jag var som inte skrev mera om, borde ha … tänk att jag glömde …… . Detta förhållningssätt förminskar mig och bygger ej upp någon jag styrka. Jag kan inte trycka ner mig eller slå på mig själv eftersom jag gjorde så bra jag kunde just då i stunden – på mitt medvetna plan.

Det är ju inte så att jag tänker nu skall jag skriva dåligt. Du kan bättre, du borde ha tänkt på… jag skriver nu, läser igenom, känner mig nöjd och skickar iväg. Jag kan läsa igenom och göra smärre ändringar under två timmar men väljer just nu att skicka ut det. Utifrån situationen så gör jag valet med allt vad det innebär vilket är just nu så bra jag kan.

Jag körde fel väg – klantig jag är eller var – nej, du valde den väg du hade kunskap och erfarenhet om och gjorde så bra du kunde. Vi handlar utifrån det tillstånd vi befinner oss i just för stunden som rider på en känsla (se mer om känslor här)

Frågan eller reflektionen borde istället vara – vad kan jag lära mig av detta? Nu blir det, livet, en läroprocess vilket jag kan känna tacksamhet över.

Denna fråga har jag reflekterat och mediterat mycket över och den ger mig en mera tillåtande attityd, och att jag är snäll, förstående och accepterande mot mig själv och ..andra. Vilka gör också så bra de kan utifrån där de befinner sig just nu.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva

Sokrates

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »