NYHETSBREV

Tro och vetande

Denna rubrik, var ett hett och livligt debatt ämne på 1960-talet, mellan akademiska filosofer och kyrkans företrädare. Gillar det vetenskapliga synsättet, som menar att vetenskapen och dess frambringade kunskap hela tiden, skall falsifieras och ständigt utvärderas och eventuellt omprövas.

Det innebär att den skall ifrågasättas och då också utvecklas, som evolutionen. Den skall inte vara dogmatisk dvs. den enda sanningen eftersom allting hela tiden förändras, så bör vi få flera perspektiv. Detta gäller inte bara nyhetsflödet, som ständigt sköljer över oss, även det skall ifrågasättas och granskas. Gå gärna in på fria alternativa kanaler t.ex. swebbtv.se, och få vidgat perspektiv. Detta förhållningssätt gäller även dig själv.

Ifrågasätt varifrån du fått dina värderingar, dina sanningar, din övertygelser som leder till dina känslor, tankar och beteenden. Reflektera över någon sanning du har och dra den till sin spets så får du se hur sann den är.

Vi behöver skaffa kunskap för att förstå oss själva och ha ett öppet sinne och ta in flera perspektiv på tillvaron och oss själva. Annars blir våra inlärda och många gånger självvalda sanningar det vi tror.

Hur vet du att de är sanna?


Med vetna hälsningar
Gunnar

PS. Hade kurs i helgen med ett kanongäng, och skall ha kurs i mindfulness 27/11, läs mer om kursinnehåll, klicka på länken, MINDFULNESS – DS.

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det

Läs mer »
Nyhetsbrev

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår

Läs mer »