NYHETSBREV

Snabbt skall det gå!

Öka farten, är imperativet i vårt samhälle idag. Det skall gärna vara klart igår. Vi symptomlindrar.

Vi vill lära oss övningar som snabbt gör oss bra. Övningar som kan distrahera, avleda oss från det obekväma. Ändra tanken bara, så är du kvitt problemet. Bry dig inte, släpp taget om det bara så försvinner det av sig självt. Håll för ögonen som det lilla barnet gör så finns det inte. Du kan köra titt ut leken och uppleva att du har någon form av kontroll.

Nu är jag upp på banan, i spåret igen och kan tuffa på mot mina mål i självförverkligandet. Vad gör du vid ändstationen? När är du framme och vad skall du göra då? – hm … nya mål, nya giv från leken och inte själva leken, det lekfulla utan kortleken. Nu gäller det att spela korten rätt och nå resultat.

Nu känns det jobbigt igen – nya verktyg och bli av med det onda fort, redan igår.

Vi behöver träna tålamod och ihärdighet för att vara kvar i känslan tills känslan lämnar dig och övergår till något annat. Du har då genomlidit den och överlevt och behöver inte vara så rädd nästa gång den kommer. När den kommer så var i den, känslan och den kommer att gå över igen och du känner igen hela känslan och förstår upplevelsen.

Du stärks nu och bygger upp en skön känsla av att du klarat av att vara i den och behöver inga verktyg för att avleda dig. Du är i den och observerar dem, registrerar, konstatera, accepterar den utan att reagera eller värdera utan bara vara vittnet till den. Nu jobbar du mycket mera på djupet med dig själv och stänger inte av den utan möter den. Du både begriper och kan hantera den.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates


PS Påminner om mindfulness kurs som redan är halvfull och snart kommer datum för certifieringskursen, som kommer att vara i världsklass, med start i slutet av januari 2022. DS

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »