NYHETSBREV

Är du förberedd?

Att förbereda sig inför julens ankomst är lite innebörden av advent. Du kanske även kan förbereda några tankar inför 2022 så att du startar den processen. När du förbereder dig så kom ihåg att pausera, förbered pauser och pauser av stillhet. När du uppmärksammar det som är just nu, kanske din andning, dina tankar en och en just nu, tittar på ett ljus, lyssnar till tystnaden så tänker man lätt – vad jobbigt, det tar ju energi av mig.

Det paradoxala är, att en liten del, din uppmärksamhets muskel, behöver energi, men de övriga delarna av hjärnan vilar. Du vilar hjärnan från standardläget, som hela tiden går på autopilot och är antingen bakåt i tiden – ångrar en del saker, eller är i framtiden och oroar sig för att hinna med eller göra fel.

När du är medvetet närvarande i det som är just nu – kanske du spelar ett spel med dina barn eller gör något för dig själv och är helt uppe och inne i det, så vilar stora delar av din hjärna. Den får tyvärr inte så mycket djup vila eftersom den är ständigt springande. Stanna upp, observera, registrera, konstatera och acceptera det som är just nu utan att reagera eller värdera – ORKA och upplev stillheten under julen och ge plats för glädjen inom dig och andra.

Med dessa rader önskar jag dig en fin första advent. Själv skall jag under helgen (lördag) få träffa fina människor och ha kurs i medveten närvaro – mindfulness och jag tillåter mig att vara i den känslan mellan tankarna på kursen.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »