NYHETSBREV

Mål eller riktning?

God fortsättning på 2022 önskar jag dig och hoppas du haft en skön jul tillsammans med nära och kära eller en intressant bok eller hobby att fördjupa sig i. När vi är barn så uppfostras vi och när vi sedan går in i vuxen världen så får vi ta ansvar för att fostra oss själva och vår personliga utveckling för att ta ut en riktning i livet.

Dags för att ta ut en riktning med små delmål, hållpunkter där det finns en flexibilitet att ändra fokus och ändå hålla kursriktningen i något väderstreck som du själv valt. Förr var det mera av konkreta och tydliga mål numera talas det mer om riktning.

En riktning kan vara att bestämma sig för att pröva nytt, lära sig en färdighet, fundera på vad som egentligen är viktigt i livet, gå på kurs tillsammans med andra och dela erfarenheter och lära känna nya människor. Carl Rogers samtida med Abraham Maslow, han som skapade behovstrappan, menade att den självförverkligande människan sökte utmaningar och såg möjligheter i livet på vägen i att växa och mogna.

Vilken skall din riktning bli 2022 och vilka utmaningar skall du ta dig an och vilka möjligheter ser du?  Själv har jag sagt att jag skall rikta in mig på trolleri och gitarr under året. Det blir min riktning, vilket jag skall genomföra för att sedan utvärdera och se vad det fört med sig. Att bara hålla igång processen i det jag sagt räcker långt för mig. Jag vill kunna bli trovärdig och lita på mig själv och känna mig stolt. Blir det sedan ett gott resultat så blir jag ännu gladare.

Tips är att inte ta i så det knakar. Viljan kan vara stor och det är härligt. Viktigt är att lära sig och reflektera från historien annars har all den erfarenhet du skaffat inte varit till någon nytta utan du lever ett upprepat liv – Freud kallade det upprepningstvånget. Reflektera över vad som fungerat för dig när du förändrats och lagt till och skapat nya goda vanor.

Ta fram kompassen och kartan och ta ut en riktning med härliga viloplatser för reflektion över din resa och njut, känn stolthet i formandet av dig själv, sträck på dig och fortsätt din vandring.

Jag önskar dig verkligen lycka till på din resa. Är du kurs intresserad så kan du nedan läsa om två närliggande kurser som båda blir av men det finns plats för dig, se länkar nedan.

Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sorates

PS. CertifieringskursMindfullness kurs. DS

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »