NYHETSBREV

Sanningar behöver mogna!

Inget nytt under solen, men annorlunda, ett uttryck du kanske har hört och känner igen. Äldre vis-domsuttryck upprepas, redan de gamla grekerna sa:  – Känn dig själv!

Lär av historien, handla så att din handling kan upphöjas till allmän lag, vår barndom och vår kultur formar oss tillsammans med generna, en sund själ i en sund kropp, var kärleksfull både mot dig själv och andra. Det tar tid, behöver och får ta tid, innan sanningar går över till insikt och sedan till handling.

Man har sagt i alla tider, att motion är bra, kosten är viktig, vara närvarande och att du kan forma dig själv etc. Det har tagit tid för medicinal- och läkarvetenskapen att acceptera detta, nu rekommenderar man mindfulness för patienter, man skriver fysisk aktivitet på recept, man ordinerar avslappning, man talar om kosten och sömnen.

Det har tagit sin tid innan dessa gamla sanningar fått mogna och visa sig för oss på våra breddgrader. Vi behöver öppna vårt sinne och ha barnets nyfikenhet och ta in flera perspektiv för att få klarhet. Det är inte lätt alla gånger. Våra riksmedier som får drygt åtta miljarder per år, visar tyvärr oftast bara ett perspektiv, vilket begränsar vårt kunskaps- och besluts omfång. Vi behöver få studera och analysera flera perspektiv och infallsvinklar för att sedan finna vår sanning. Säg inte att: – Jag har funnit sanningen, utan jag har funnit min sanning, som profeten Khalil Gibran uttryckte det.

Reflektera och knåda det tillsammans med andra, som är lite oliktänkande, från din karta och låt det sjunka in och ta sedan ut din riktning. Själv tittar jag på flera kanaler och mest på swebbtv.se som jag tycker både är sakliga och tydliga. Prova gärna den hemsidan på internet – du kan som jag få en hel del Aha upplevelser och var beredd på att få höra andra alternativa sanningar som kan få dig att få flera perspektiv.

 
Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »