NYHETSBREV

Självvalda sanningar

Har du funderat över vilka sanningar du valt att leva med, varifrån har du fått dem och hur sanna de egentligen är? Hur mycket hjälper dig dina sanningar eller begränsar de dig och ditt utrymmer för att ta emot livet och leva mera fullt ut?

Att reflektera handlar mycket om introspektion, titta in i sig själv och se om det är några sanningar du behöver utveckla eller kanske avveckla. All introspektion är en form av retrospektion. Du plockar fram det som finns och undersöker det med nya erfarenheter och kunskaper samt ifrågasätter dem.

Inom vetenskapen kallas det för att falsifiera det och inte leva dogmatiskt dvs ganska statiskt. Tror att du vill vara mera av den dynamiska, flexibla, böjliga och föränderliga fria människan som ser världen med öppna ögon och med barnets nyfikenhet.

Du vill veta, förstå mera av den samtid du lever i för att se hur du kan förändra, påverka dig och andra till att utveckla potentialen som vi alla bär inom oss och med oss. Undra hur mycket du, vi använder av vår potential och vad som begränsar den. Kanske vi skall ta oss en titt på våra medvetna sanningar och sedan föröka se våra sanningar som ligger i det undermedvetna som vi är omedvetna om. Undra hur mycket energi vi skulle kunna frigöra.

Prova att följa en sanning – hur länge har det varit sant för mig, hur vet jag att det är sant, hur skulle det påverka mig om det inte var sant, hur kom jag fram till att det var sant, tycker mina nära att det är sant. Det kan vara jobbigt att undersöka sina sanningar och reflektera, tänka om, och komma på nya sanningar. Det kostar på lite ihärdighet och socker.


Med vetna hälsningar.
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sorates

Ps Hade en mindfulness kurs förra helgen och en härlig grupp. Fler vill gå så håll ögonen öppna. Nästa helg börjar en certifieringskurs som är full men det kommer flera möjligheter. Ds

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »