NYHETSBREV

Motivation på riktigt

Blev inbjuden till Olof Röhlanders föreläsning – ”Motivation på riktigt” på ett fullsatt Maximteatern och en hel del kända ansikten. Olof är otroligt duktig föreläsare som blandar egna erfarenheter, forskning och massor av skratt.

Motivation på riktigt handlar om att du känner dig kompetent på det du gör, både stort som litet. Viktigt att tillåta sig känna känslan även där – jag är verkligen kompetent beträffande laga punktering på cykeln. Det handlar sedan om tillhörighet – att få känna att man tillhör gänget, vara en del av sammanhanget och det sista var att få välja själv, att vara autonom på så sätt. Du upplever att du har valfrihet.

Denna teori kallas för Self Determination Theory och forskades redan på under 70 talet. Det handlar om att motivationen skall komma inifrån dig och att du känner glädjen, är intresserad, vill lära dig till motsats till motivation utifrån som handlar om belöningar, bonusar. Fundera över när du gör saker för sakens egen skull och upplever lusten.

Motivation är ett stort område och har djup och enligt mig så bottnar det i trygghet. Är du trygg i dig själv så har du ett utforskande sinne, är nyfiken, vill lära dig för lärandets egen skull. För att frigöra den kraften behöver vi lösa våra ”knutar”, våra inre konflikter för att få tillgång till vår motivation.

Reflektera över när du drevs av den inre motivationen och känn den sköna känslan av det tillståndet.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »