NYHETSBREV

Håller du igen!

Undra vad som skulle hända, om vi vågade visa våra känslor mer och oftare? Många är rädda för att visa och uttrycka dem, håller dem inom sig, och hämmar sig själv, på så vis. De glada positiva känslorna har många lättare för att visa och uttrycka. De negativa skall vi inte visa, det visar på svaghet, menar många män jag träffat. Man skall bita ihop, lite skit får man tåla, får inte visa svaghet. Allting har två sidor som myntet. Finns styrka, så finns svaghet. Du behöver något att relatera mot, så är det. Det ena finns inte, om det andra inte finns, vilket vi inte får förneka.

Träffar många som inte vågar uttrycka sina känslor helt i sina relationer, för man är konflikträdd. Man är rädd för att bli avvisad, separerad, känna sig utanför, lämnad, bortvald, vilket upplevs som väldigt besvärliga känslor. Vad gör vi då med vår frustration? Vi håller tillbaka och svälter ut den tills den försvinner, tror vi. Den sätter sig och du kanske känner självförakt och ännu värre, självhat gentemot den andre – nej, mot dig själv, eftersom du inte vågade uttrycka den, men du riktar den mot den andre, du projicerar för dig själv i ditt inre.

Det finns en terapi form som kallas för den provokativa terapin, där man menar att terapi inte behöver vara så länge, om vi bara får tag på känslorna. För att få tag i bortträngda konflikter som du bär på, provocerar terapeuten med besvärliga frågor, för att negativa känslor, frustrationer och konflikter som sker inom dig, skall komma upp till ytan. Nu kan vi se och undersöka vad som verkligen skett och vad som finns – korten på bordet.

Ett gott skratt förlänger livet, att gråta ut befriar och att pysa ut sin frustration utvecklar. Släpp fångarna lös, nej, känslorna lös, i alla fall i lagom dos, pys oftare så att du inte spränger dig.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »